x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ce boli previi cu rădăcinoasele din cămară

Ce boli previi cu rădăcinoasele din cămară

19 Dec 2016   •   12:30
 Ce boli previi cu rădăcinoasele din cămară

Că sunt gustoase în mâncare, toată lumea cunoaște. Dar că rădăcinoasele, cum sunt morcovii, sfecla roșie și hreanul, se pot transforma în tratamente pentru diferite boli știai? Iată de ce nu ar trebui să-ți lipsească din casă, scrie clicksanatate.ro.

Sunt pachete de vitamine și minerale, care pot reface corpul suferind de anemie sau alte boli, precum este ulcerul.

Morcovul cicatrizează stomacul

Conține betacaroten, vitaminele B1, B2, C şi K, sodiu, potasiu, calciu, cupru și este o legumă-cheie în preparatele tradiționale și nu numai. Însă morcovul poate fi utilizat și în caz de probleme de sănătate, cum sunt cele digestive.

Are proprietăți antidiareice și laxative, în același timp, și a dovedit că acționează ca un pansament pentru stomac. Adesea, medicii fitoterapeuți recomandă în caz de ulcer, gastrită, infecții gastrointestinale morcovii, consumați ca atare sau sub formă de suc. Nu îndepărta coaja, ci spal-o bine și consumă leguma în întregime.

Sfecla roşie combate anemia

Despre sfecla roșie, numai de bine. În caz de carență de fier, sfecla roșie este un adevărat aliat pentru corpul slăbit. Are în compoziție vitamine (A, B şi C) şi minerale (calciu, fosfor, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, potasiu), datorită cărora este considerată un detoxifiant puternic.

×