x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Semne că nu slăbești sau nu te îngrași din cauza tiroidei

Semne că nu slăbești sau nu te îngrași din cauza tiroidei

de Andreea Sava    |    02 Dec 2016   •   00:00
Semne că nu slăbești sau nu te îngrași din cauza tiroidei
Sursa foto: FOTO: medicinenet.com

Problemele de greutate pot avea legătură cu dieta și sedentarismul dar pot fi cauzate și de anumite afecțiuni. Am vorbit despre bolile care vin cu creștere în greutate AICI, boli care, în mod evident, fac și curele de slăbire obișnuite să pară ineficiente. Așa cum puteți constata dacă citiți articolul, legătura dintre aceste boli și problemele de greutate este dată de dereglări hormonale.

Iar cea mai importantă glandă endocrină din corpul uman este tiroida. Mai ales când vine vorba despre metabolism pentru că ea controlează toate procesele acestuia și sinteza proteică. Așadar, dereglările ei vin automat și cu probleme de greutate. În ambele sensuri. Adică fie nu poți slăbi fie nu te poți îngrășa. Știu că asta cu îngrășatul poate părea un moft, într-o lume în care obezitatea este o problemă extrem de gravă și de răspândită, dar să știți că nu e ușor.

 

Iată ce semne trebuie să te pună pe gânduri că s-ar putea să ai probleme cu tiroida, în cazul în care ești prea slabă sau ai prea multe kilograme și nici nu reușești să rezolvi problema:

1. Nu reușești să slăbești

Poate fi urmare a faptului că tiroida nu secretă suficienți hormoni, adică hipotiroidism. Unul dintre simptome este chiar creșterea în greutate cu 5-10 kg.

Citește articolul complet, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: tiroida