x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Chiar dacă faceți duș zilnic nu sunteți complet curat. Aflați în continuare de ce...

Chiar dacă faceți duș zilnic nu sunteți complet curat. Aflați în continuare de ce...

13 Oct 2015   •   16:05
Chiar dacă faceți duș zilnic nu sunteți complet curat. Aflați în continuare de ce...

Chiar dacă acordați o mare atenție igienei personale, există o anumită parte a corpului în care „se ascund” 67 de specii de bacterii în fiecare zi.

Care este cea mai murdară parte a corpului?

Dușurile zilnice sunt esențiale pentru igiena personală. În timpul zilei, hainele, pielea și părul intră în contact cu numeroase micro-organisme care pot fi periculoase. Există totuși o parte a corpului pe care nu o curățăm chiar dacă ne spălăm, scrie www.healthyandnaturallife.com.

Din cauza formei sale, buricul „reține” transpirație, fire de păr, celulele moarte, săpun și loțiuni. De aceea, aici se pot dezvolta microorganisme și dacă nu curățați zona corespunzător, vă veți confrunta cu un miros neplăcut și, în cazuri mai grave, cu infecții.

Pentru a curăța corespunzător ombilicul specialiștii recomandă să utilizați un bețișor pentru urechi, îmbibat în alcool medicinal. La duș, spălați zona în mod obișnuit cu apă călduță și săpun și clătiți bine. Uscați cu ajutorul unui alt bețișor și al unui prosop curat.

×