x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Coreea de Sud începe testarea anti COVID-19 pentru animalele de companie

Coreea de Sud începe testarea anti COVID-19 pentru animalele de companie

de Giulia Anghel    |    10 Feb 2021   •   14:17
Coreea de Sud începe testarea anti COVID-19 pentru animalele de companie

Animalele de companie din Seul vor fi testate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 dacă prezintă simptome, au anuțat autoritățile din Coreea de Sud, scrie bbc.com.

Decizia vine după raportarea, la începutul lunii ianuarie, a primului caz de COVID-19 la un animal. Este vorba despre un pisoi găsit într-un lăcaș de cult din orașul Jinju. Autoritățile sanitare suspectează că o mamă și fiica sa, care locuiau acolo, ar fi transmis infecția. Acestea au avut rezultate pozitive la teste. 

Vor fi astfel testate doar acele animale care au febră sau dificultăți de respirație. Acestea for fi plasate în carantină acasă dacă rezultatul este pozitiv. Întrucât deocamdată nu există  dovezi că noul coronavirus se poate transmite între animale și oameni, nu va fi nevoie ca acestea să fie plasate în locuri speciale de izolare. 

Totuși, în cazurile în care proprietarii sunt spitalizați din cauza infecției ori sunt prea bolnavi sau prea bătrâni pentru a avea grijă de acesta, animalul de companie va fi luat în carantină, într-o unitate administrată de municipalitate.

În Coreea de Sud, oamenii sunt duși în centre speciale de izolare dacă nu au nevoie de tratament la spital. 

Autoritățile sanitare recomandă persoanelor să stea la doi metri distanță de animalelel lor de companie dar și de altele, atunci când ies la plimbare. 

La nivel global, mai multe animale de companie s-au îmbolnăvit de COVID-19, însă astfel de cazuri sunt destul de rare. Luna trecută, două gorile din San Diego Zoo Safari Park s-au infectat de la oameni. Și alte animale sălbatice au fost confirmate, inclusiv lei și tigri de la grădina zoologică din Bronx, New York și lei de la grădina zoologică din Barcelona, Spania.

×
Subiecte în articol: COVID animale coreea de sud