x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Mulți medici americani recunosc că pun diagnosticul de CANCER pentru bani

Mulți medici americani recunosc că pun diagnosticul de CANCER pentru bani

25 Noi 2015   •   17:39
Mulți medici americani recunosc că pun diagnosticul de CANCER pentru bani

Noi mistere din lumea medicală de peste ocean ies la iveală: mai mulți medici, specialiști în oncologie au diagnosticat cu cancer pacienți care în realitate nu sufereau de această boală. Evident, informația scandalizează, iar atitudinea specialiștilor pare de neînțeles.

Se consideră că decesele în timpul chimioterapiei sau radioterapiei sunt cauzate de boală și niciodată de tratament, în ciuda faptului că s-a observat că aceste proceduri înrăutățesc starea de sănătatea.

„Industria cancerului” ar da faliment în lipsa asigurărilor care acoperă costurile exagerate pe care le presupune tratamentul acestei boli, pe care puțini pacienți își permit să le plătească. Potrivit statisticilor, în doar 10 ani, veniturile oncologilor au crescut cu 85%, în ciuda faptului că număr pacienților a fost cu 12% mai mare.

Din nefericire, chiar și analizele făcute pentru a determina dacă o persoană suferă sau nu de cancer pot să conducă la această boală fatală. Prin urmare, unii medici pot deveni atât de cinici și profitori încât să administreze tratamente cu citostatice pacienților care nu ar avea nevoie de ele sau chiar și oamenilor care nu suferă de cancer.

Potrivit HealthyFoodHouse.com, jurnalistul american Tony Isaacs a realizat un material amplu pe această temă, intitulat „Pacienții bolnavi de cancer sunt storși și de ultimul bănuț”, în care contrazice afirmațiile medicilor care susțin că doar unul din cinci pacienți primește tratament cu citostatice.

După câte se pare, vârstnicii sunt cei mai afectați de această atitudine a medicilor, care aleg să profite de pe urma lor, administrându-le medicamente și supunându-i la numeroase proceduri de chimioterapie.

Cel mai cunoscut caz în acest scandal al diagnosticării greșite în mod intenționat este al doctorului Farid Fata, care a fost descoperit și ulterior și-a recunoscut vina. Timp de șase ani, medicul a obținut mai mult de 62 milioane de dolari de pe urma a 500 de oameni relativi sănătoși. Fata a înșelat nu doar pacienții, ci și guvernul Statelor Unite.
Oncologul a fost condamnat la 45 de ani de închisoare, iar în vara anului 2015, la doi ani după declararea sentinței și-a cerut scuze de la oamenii cărora le-a făcut atât de mult rău. 

×
Subiecte în articol: cancer diagnostic gresit farid fata oncolog