x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Opreşte-te IMEDIAT din a folosi beţişoarele de urechi!

Opreşte-te IMEDIAT din a folosi beţişoarele de urechi!

04 Ian 2017   •   17:35
Opreşte-te IMEDIAT din a folosi beţişoarele de urechi!

Uită ce ştii despre ceara din urechi şi cum să scapi de ea.

American Academy of Otolaryngology-Head and Neck Surgery Foundation a publicat noi informaţii despre cum să ai grijă de ceara din urechi şi s-a constatat că cei mai mulţi dintre noi facem foarte multe greşeli.

Rapoartele prezintă faptul că organismul nostru se ocupă de ceara din urechi în mod natural, eliminând ceara veche de la sine. Mestecatul, mişcările maxilarului şi creşterea de celule noi ale pielii înăuntrul urechii ajută acest proces. Aşa este ciclul.

Aceleaşi documente recomandă să nu îţi cureţi urechile prea des sau să foloseşti beţişoare de urechi. Asta pentru că pot împinge ceara adânc în ureche, care duce la distrugerea ciclului natural.

Doctorii ştiu că este o nevoie naturală, dar opreşte-te oricum. Seth R. Schwartz, conducătorul grupului care au oferit aceste sfaturi a declarat că: „Există această înclinaţie a oamenilor de a-şi curăţa urechile pentru că ei cred că ceara din ureche este un indicator al unei igiene precare. Această dezinformare duce la obiceiuri nesigure ale sănătăţii urechilor. Pacienţii cred adeseori că previn  producţia acesteia prin curăţarea urechilor cu beţişoare din bumbac, agrafe de hârtie, lumânări de urechi, sau orice lucru inimaginabil pe care oamenii le pun în urechile lor. Problema este că efortul de elimina ceara duce doar la crearea altor complicaţii pentru că aceasta este împinsă în ureche şi, cu timpul, va afecta şi mai mult canalul auditiv”, citează Indy100. 

×
Subiecte în articol: betisoare urechi ceara urechi