x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sucurile naturale pot creşte riscul de boli de inimă

Sucurile naturale pot creşte riscul de boli de inimă

22 Mar 2018   •   14:28
Sucurile naturale pot creşte riscul de boli de inimă

Consumul a trei pahare de suc făcut din fructe proaspete, pe zi, dublează riscul de apariţie a bolilor de inimă, potrivit experţilor, scrie The Sun.

În plus, aceştia au descoperit că persoane peste 45 de ani, care consumă, în general, băuturi cu zahăr, au cu 150% mai multe şanse să aibă probleme fatale cu inima.

De asemenea, creşte riscul de a muri prematur cu 27%, comparativ cu cei care evită consumul de zahăr. Băuturile cu zahăr le includ atât pe cele acidulate, cât şi pe cele naturale.

Cercetători din SUA au studiat aproximativ 18.000 de adulţi timp de şase ani, însă nu au descoperit nicio legătură între moarte prematură şi consumul de alimente ce conţin zahăr. Aceştia au declarat că acest lucru se întâmplă având în vedere modul diferit în care corpul procesează băuturile şi mâncarea.

Dr. Jean Welsh, de la Universitatea Emory din Atlanta, a declarat că băuturile dulci sunt un mod de a-ţi “inunda” corpul cu zahăr.

“Zahărul poate conduce la greutate în plus şi la obezitate, un factor de risc pentru bolile de inimă, bolile circulatorii şi pentru două tipuri de diabet”, potrivit dieticianului de la British Heart Foundation, Tracy Parker.

×