x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 4 motive sănătoase pentru care nu trebuie să-ți lipsească piperul cayenne din bucătărie

4 motive sănătoase pentru care nu trebuie să-ți lipsească piperul cayenne din bucătărie

18 Mai 2017   •   20:10
4 motive sănătoase pentru care nu trebuie să-ți lipsească piperul cayenne din bucătărie
Sursa foto: Staras/Getty Images/iStockphoto

Unora le place iute! Pentru amatorii mâncărurilor iuți și condimentate, nutriționiștii au o veste foarte bună: acest tip de mâncăruri sunt mult mai sănătoase decât ne imaginam. În special mâncărurile condimentate cu piperul cayenne – praful acela roșu, iute și aromat. Piperul cayenne nu dă doar un gust iute și picant mâncării ci ajută și organismul să se regleze, de exemplu în lupta cu caloriile sau cu răceala de sezon. Iată patru dintre beneficiile pentru sănătate ale piperului cayenne, care te vor convinge să îi ai mereu la îndemână în bucătărie.

 

  1. Ajută la scăderea în greutate. Piperul cayenne e un condiment care ”slăbește”. Studiile au arătat că el poate regla apetitul, reducându-l, dar și crește nivelul de ardere a caloriilor, în timpul digestiei. Așa că dacă adaugi un vârf de cuțit de piper cayenne peste prânzul tău preferat, vei pune în mișcare metabolismul și vei vedea curând rezultatele.
  2. Calmează efectele răcelii. Dacă te simți înfundat, poți presăra puținpiper cayenne peste ceaiul pe care tocmai te pregăteai să îl bei. Îți va elibera căile nazale și te vei simți mai puțin înfundat, atunci când ești răcit sau suferi de gripă.
  3. Tratează durerile. Piperul Cayenne conține capsaicină, un compus activ care are proprietăți analgezice, folosit adesea în multe produse împotriva durerii. Principiul pe care funcționează capsaicina este următorul: mai întâi intensifică semnalele dureroase transmise în corp, după care le reduce. Cel mai frecvent, capsaicina este utilizată în cremele împotriva artitei și durerilor articulare.
  4. Previne ulcerul. Deși unii oameni cred că dacă mănânci prea condimentat poți face ulcer, ar putea fi de fapt invers. Unele studii recente sugerează că acest compus al piperului cayenne, capsaicina, ajută la anihilarea unor bacterii din sistemul digestiv protejând astfel de ulcer și de durerile care se pot instala la nivelul stomacului sau intestinelor.

×
Subiecte în articol: piper cayenne