x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Această tehnică veche japoneză va reduce stresul şi te va relaxa profund

Această tehnică veche japoneză va reduce stresul şi te va relaxa profund

05 Ian 2017   •   21:10
Această tehnică veche japoneză va reduce stresul şi te va relaxa profund

Studiile recente au descoperit o legătură puternică între stresul cronic şi numeroase dereglări emoţionale şi fizice, precum greaţa, stările de vomă, anxietatea, depresia, tensiunea arterială ridicată, accidentul vascular cerebral, infarctul, sistemul imunitar slăbit, precum şi dezvoltarea diferitelor boli grave.

Din păcate, stresul este aproape nelipsit în stilul de viaţă actual, ceea ce duce la riscul apariţiei bolilor. Asta dacă nu găseşti o metodă de a ţine în frâu stresul şi de a-l controla, împiedicându-l să ducă la complicaţii.

Nivelul stresului din organism poate fi redus cu succes cu ajutorul a numeroase metode, printre care meditaţia, yoga, exerciţiile fizice, muzica şi masajul. Healthy Food House sugerează o tehnică japoneză antică de a te relaxa, cu efecte uimitoare. O poţi practica oriunde şi nu va dura mai mult de cinci minute.

Se spune că fiecare deget este asimilat unei anumite stări, sentiment sau emoţie, în felul următor:

- degetul mare ajută în tratarea anxietăţii şi a grijii;

- arătătorul te protejează de fricile viitoare;

- degetul mijlociu ajută la reducerea furiei şi a sentimentelor de amărăciune;

- inelarul tratează depresia şi melancolia;

- degetul mic este responsabil de organizarea stresului, de creşterea încrederii în sine şi a optimismului.

 

Iată ce trebuie să faci:

Scopul acestei tehnici este de a crea un echilibru al tuturor forțelor opuse de energie din organism. Trebuie să iei pe rând fiecare deget şi să „înfăşori” următorul deget de el.  Ar trebui să ţii fiecare deget, sau pe amândouă până când simţi pulsul.

Dacă apeşi uşor în centrul palmei cu degetul mare de la cealaltă mânâ pentru un minut, te vei duce într-o stare de relaxare profundă.

Clipul de mai jos vă oferă mai multe informaţii pentru a practica acest tehnică în mod corect.

×