x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce poți trata cu valeriană

Ce poți trata cu valeriană

14 Noi 2016   •   10:34
  Ce poți trata cu valeriană

Insomnia nu este singura problemă de sănătate pe care o poți alunga cu ajutorul leacurile cu valeriană. Datorită faptului că nu au efecte secundare pot fi folosite fără teamă și pentru alungarea altor neplăceri, atâta timp cât nu se face abuz, scrie clicksanatate.ro.

Orice afecțiune care are nevozitatea sau stresul printre factorii declanșatori poate fi prevenită și tratată cu ajutorul remediilor cu valeriană, îndeosebi a infuziei din rădăcină de valeriană. De pildă, cardiacilor și celor care suferă de boli de inimă apărute pe fond nervos, ca urmare a epuizării, a nervozității, anxietății li se recomandă tratamente naturiste cu valeriană. De asemenea, femeile ajunse la vârsta  menopauzei pot lua valeriană pentru a combate efectele schimbărilor hormonale ivite în această etapă a vieții.

De ce este utilă valeriana în caz de insomnie

Acidul izovalerianic este substanța din compoziția valerianei căreia i se datorează eficacitatea în combatarea insomniei. Aceasta are efect sedative asupra sistemului nervos central. Nu trebuie folosită pe termen lung, nu mai mult de 3-4 săptămâni la rând, pentru că poate să aibă chiar efectul contrar, dând agitație, palpitații. În timpul curei, se bea o cană de infuzie de valeriană pe zi, pe parcursul unei ore înainte de culcare. Nu se pune mai mult de o linguriță de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită.

×
Subiecte în articol: valeriană insomnie cardiaci boli de inima