x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce să mănânci pentru a îmbunătăți sănătatea tiroidei

Ce să mănânci pentru a îmbunătăți sănătatea tiroidei

28 Iul 2016   •   16:18
 Ce să mănânci pentru a îmbunătăți sănătatea tiroidei

Tiroida este o glandă care controlează metabolismul, având astfel o influență mare asupra întregului organism. Din cauza acumulării de toxine, glanda tiroidă poate să devină insuficient de activă, scrie clicksanatate.ro.

Iată ce trebuie să mănânci ca să îmbunătățești sănătatea glandei tiroide!

Sucul de morcovi, un leac la îndemână

Dacă ai probleme cu glanda tiroidă, este indicat să începi să bei, dacă nu o făceai până acum, suc de morcovi proaspăt făcut în casă. Acesta ajută glanda tiroidă să funcţioneze normal. Pe lângă sucul de morcovi, sunt excelente și cele de sfeclă sau țelină. Sunt bogate în clorofilă, o substanță care purifică sângele și sistemul limfatic.  

Pepenele galben, un remediu excelent

De asemenea, un remediu excelent pentru glanda tiroidă este pepenele galben. Potrivit unor studii ale cercetătorilor francezi, pulpa pepenelui galben conţine substanţe active cu structură asemănătoare tirozinei, care pot modifica activ secreţia glandei tiroide.

Ce se întâmplă mai exact? Aceste substanţe influenţează direct iodarea tirozinei, procesul care ajută la fabricarea hormonilor tiroidei în ţesutul glandei.

În cazul în care există un deficit de secreţie tiroidiană, adică hipotiroidie, substanţele active din pepenele galben se fixează pe suprafaţa celulelor secretoare şi le obligă să fabrice hormoni.

Dacă secreţia şi eliberarea de hormoni tiroidieni sunt mai intense, cum se petrece în caz de hipertiroidie, aceleaşi substanţe ale pepenelui galben blochează mecanismul celular de eliberare a tiroxinei.

×
Subiecte în articol: glanda tiroida pepene galben morcovi