x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cinci alimente pentru o inimă sănătoasă

Cinci alimente pentru o inimă sănătoasă

22 Iul 2016   •   16:43
 Cinci alimente pentru o inimă sănătoasă

Ca să ai o inimă sănătoasă este indicat să mănânci alimente bogate în vitamine şi în minerale. În acest sens, iată ce legume şi fructe nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie, scrie clicksanatate.ro

Datorită conţinutului bogat de potasiu,  vitamina A şi magneziu, roşiile sunt o alegere excelentă pentru o inimă sănătoasă. Aceste minerale previn hipertensiunea arterială. Şi licopina, o altă substanţă care se găseşte în roşii, ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge.

Roşiile, esenţiale în dieta persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace

Roşiile nu ar trebui să lipsească din dieta persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace - este şi recomandarea venită din partea oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Cambridge şi de la Cambridge University Hospitals NHS Trust.

Experţii consideră că o doză zilnică de sos de roşii ar putea îmbunătăţi în mod semnificativ funcţionarea vaselor sanguine la pacienţii cu probleme de inimă.

Usturoiul ajută la elasticitatea vaselor de sânge

Potrivit medicilor, este suficient să consumi un căţel de usturoi în fiecare zi şi nu vei avea probleme cu colesterolul „rău” (LDL). Totodată, usturoiul ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi previne atacurile de cord.

Fructele de pădure menţin inima tânără

Antioxidanţii, vitaminele şi fibrele pe care le conţin fructele de pădure sunt un răsfăţ pentru inima ta, căci ajută la menţinrea sănătătţii arterelor. Aşa că încearcă să consumi de cel puţin două ori pe săptămână mure, afine, zmeură sau fragi.

×
Subiecte în articol: roşii inima alimente usturoi