x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Dieta anemicului și alte 8 remedii naturale pentru tratarea anemiei

Dieta anemicului și alte 8 remedii naturale pentru tratarea anemiei

27 Iul 2015   •   11:59
Dieta anemicului și alte 8 remedii naturale pentru tratarea anemiei

 Dieta este extrem de importantă pentru tratarea anemiei, deoarece unele mâncăruri precum pâinea albă, orezul, zahărul si deserturile lasă organismul fără necesarul de fier. Acestea ar trebui excluse din dieta zilnică.

Specialistii recomandată ca fierul să fie luat in formă naturală si organică, asa cum se găseste in alimente. Din această cauză, dieta trebuie să se axeze pe legume crude si fructe proaspete, deoarece sunt adevărate surse naurale de fier. De asemenea, dacă suferi de anemie ar trebuie să incepi un tratament terapeutic cu o dietă bazată exclusiv pe fructe timp de 5 zile pe săptămână, 3 mese pe zi, constând numai in suc proaspăt de fructe. Aceasta trebuie urmată de o dietă numai cu fructe si lapte timp de aproximativ 15 zile. În aceste condiţii, mesele trebuie luate exact la aceeasi oră.

La finalul acestor diete, alimentaţia obisnuită va fi introdusă gradual, pentru a reobisnui organismul.

O anemie care nu a căpătat aspect patologic poate fi usor tratată prin adaos de fier in alimentaţie.
Sunt recomandate următoarele alimente: caise, sfeclă rosie, struguri, cirese, curmale, mazăre, salată verde, alune, miere, ghimbir, păstârnac, hrean, usturoi, ceapă, nucsoară, dovleac, morcovi, fasole, soia si spanac. Ficatul sau extractul din ficat conţin substanţele necesare pentru refacerea hemoglobinei. Acidul tanic, prezent in cafea si in ceaiul negru, ca si in produsele lactate, inhibă absorbirea fierului, in vreme ce vitamina C favorizează acest proces.

Remedii naturale pentru anemie

1) Vitamina B12
Vitamina B12 este necesară pentru prevenirea sau pentru tratarea ameniei. Aceasta se găseste in cantităţi mari in proteina animală, mai ales in rinichi si ficat, dar si in produsele lactate.

2) Sfeclă
Sfecla este de mare ajutor in vindecarea anemiei. Sucul de sfeclă conţine potasiu, fosfor, calciu, sulf, iod, fier, cupru, carbohidraţi, proteine, grăsimi si vitaminele B1, B2, B6, acid nicotinic si vitamina P. Cu un conţinut bogat de fier, sfecla ajută la formarea globulelor rosii. Sucul de sfeclă rosie fortifică si asigura corpului putere si rezistenţă. Este recomandată in special copiilor si tinerilor suferinzi de anemie, la care are efecte maxime.

3) Cimbrisor
..........................


Citește mai mult AICI.

×