x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Dieta cu piersici. Efectele minunate asupra organismului

Dieta cu piersici. Efectele minunate asupra organismului

22 Iul 2016   •   16:57
Dieta cu piersici. Efectele minunate asupra organismului

Îți dau energie, te hidratează și-ți alungă oboseala. Este vorba despre caise, fructele de care e bine să profiți în această perioadă în care ai ocazia să le mănânci în stare crudă, nu conservate. Descoperă care sunt afecțiunile în care sunt chiar recomandate, scrie clicksanatate.ro.

O caisă medie ca mărime îți aduce până la 8% din necesarul zilnic de fibre alimentare. În plus, caisele scad nivelul colesterolului „rău“ şi previn bolile cardiovasculare, cancerul de colon şi de stomac.

Te privează de probleme de vedere

Vitamina A, pe care corpul o preia din caise, ajută la îmbunătăţirea vederii, prin contribuţia la refacerea pigmenţilor sensibili la lumină. Aşadar, se poate spune că o cură de caise îți ajută ochii.

Reduc arsurile digestive

Dacă suferi de hiperaciditate, alege pentru gustări caise şi piersici! Reduc hiperaciditatea şi previn demineralizarea organismului. Chiar dacă unele sunt acrișoare sau acide, sărurile minerale din ele reglează secreţia sucurilor digestive, secreţia biliară şi contribuie la eliminarea acidului uric din organism.

Îți aduc un plus de fier și de calciu

Un consum zilnic de caise, mai ales în anotimpul cald, reduce semnificativ riscul de leşin, provocat de deshidratare, hipocalcemie sau anemie. Conţinutul relativ bogat în calciu, fier şi apă este doar unul dintre secretele prevenirii leşinului din aceste cauze.

 

×