x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Plantele care te ajută să dormi mai bine

Plantele care te ajută să dormi mai bine

08 Aug 2017   •   17:34
 Plantele care te ajută să dormi mai bine

Poate că nu știai, dar modul în care îți decorezi dormitorul poate avea influență asupra calității somnului tău. Așadar, cele care nu trebuie să lipsească din încăpere sunt plantele. Care flori crezi că te ajută să dormi mai bine, te învață clickpentrufemei.ro.

Planta șarpe

Planta sarpe este cunoscută și sub numele de Sansevieria. Deși majoritatea plantelor eliberează oxigen în timpul zilei și se odihnesc noaptea, planta șarpe eliberează oxigen tot timpul - chiar și atunci când dormi.

Această plantă nu este deloc pretențioasă: are nevoie doar de lumină și de apă.

Lavanda

Există un motiv pentru care lavanda este inclusă în detergenții de rufe. Mai multe studii realizate de-a lungul timpului arată că floarea purpurie are efect relaxant. Lavanda proaspătă are mirosul mult mai puternic decât cea uscată (care se găsește de cele mai multe ori în plicuri). Așadar, acest parfum proaspăt și reconfortant te va ajuta să domi mai bine.

Pune-ți în cameră o floare sau sub pernă un plic de lavandă uscată. Lavanda în ghiveci are nevoie de multă lumină. Vara, las-o pe pervaz sau pe terasă, unde se poate scălda în razele soarelui. 

×
Subiecte în articol: lavanda lavanda somn dormit