x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 pași pe care trebuie să-i parcurgi când vrei să slăbești și îți alegi dieta

5 pași pe care trebuie să-i parcurgi când vrei să slăbești și îți alegi dieta

19 Noi 2017   •   21:40
5 pași pe care trebuie să-i parcurgi când vrei să slăbești și îți alegi dieta

Fie că vrei să dai jos 2-3 kg sau mult mai multe, este extrem de important să te gândești foarte bine înainte de a alege cura de slăbire pe care o vei urma și asta pentru că o dietă necorespunzătoare îți poate afecta serios sănătatea, uneori chiar iremediabil. În cel mai bun caz, doar te vei îngrășa la loc, lucru care te va frustra teribil.

Ce trebuie să faci când te-ai decis să slăbești

1. Consultă un medic

Dacă ești supraponderal(ă) cel mai bine este să consulți un medic înainte de a te apuca de cură de slăbire. Și aici mă refer la medici specialiști în probleme de nutriție, e posibil chiar să fie nevoie să mergi la un endocrinolog, nu la diverși trâmbițați specialiști care-și dau cu părerea pe bani mulți sau nutriționiști cu un curs făcut pe nu știu unde.

Greutatea excesivă vine în mod cert măcar cu dezechilibre metabolice iar variațiile de greutate, de asemenea, îți influențează metabolismul.

2. Nu crede în minuni

Adică în cure care promit rezultate spectaculoase practic peste noapte, în prafuri, ceaiuri sau alte tâmpenii de genul ăsta. Îți vei face mai mult rău. Dacă nu te-ai îngrășat peste noapte, cum ți se poate părea sănătos să slăbești atât de repede?

3. Nu alege curele extreme

Gen mono-aliment, hipo-calorice sau care elimină complet vreunul dintre nutrienți. Corpul tău are nevoie și de glucide și de proteine și de carbohidrați. Desigur că în proporții diferite dar ai nevoie de toate. Dacă-ți privezi organismul de ceva ce are nevoie în mod logic se va produce un dezechilibru. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să-ți dai metabolismul peste cap.

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: dieta andreea sava