x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce fac româncele pentru a rămâne tinere. Operaţii estetice preferate în 2016

Ce fac româncele pentru a rămâne tinere. Operaţii estetice preferate în 2016

04 Mai 2016   •   19:40
Ce fac româncele pentru a rămâne tinere. Operaţii estetice preferate în 2016
Sursa foto: zamuruev/Getty Images/iStockphoto

Un corp frumos, trăsături perfecte, o figură fără riduri. Sunt câteva dintre lucrurile la cere visează femeile. Mai ales în pragul sezonului estival, când atenţia asupra aspectului fizic exterior creşte. Care sunt cele mai râvnite operaţii estetice, în rândul româncelor, ne-a povestit dr. Elena Marincea, chirurg estetician la Fix Clinique, medicul care a făcut primul implant cu silicon în România anilor 90.

 

Potrivit specialistului, implanturile cu silicon au fost şi au rămas pe primul loc în topul preferinţelor româncelor în materie de intervenţi chirurgicale estetice. ”Vin foarte multe tinere nemulţumite de mărimea sânilor, iar pentru multe dintre ele implantul nu este doar un moft, ci o necesitate. Este foarte important ca o femeie să se simtă bine în pielea ei, să fie mulţumită de felul în care arată. În momentul în care arăţi bine, te şi simţi foarte bine”, explică specialistul. Este de notat însă faptul că, acum, femeile nu-şi mai doresc implanturi foarte mari, exagerate, preferând mărimile cât mai potrivite pentru conformaţia lor. O altă operaţie cerută din ce în ce mai des în ultima vreme este implantul fesier cu silicon. Un posterior bombat va atrage întotdeauna priviri admirative. În topul preferinţelor româncelor se clasează şi tratamentele estetice pentru faţă: injecţiile cu botox şi acid hialuronic, peeling-ul chimic sau terapia vampir.

Injecţiile cu botox şi acid hialuronic

Botoxul este un produs farmaceutic care reuşeşte, temporar, să inhibe contracţia muşchilor faciali. Injectat în doze mici, împiedică formarea şi definirea ridurilor de expresie. Pe de altă parte, injectările cu acid hialuronic sunt utilizate pentru umplerea ridurilor de expresie sau a celor fine, cauzate de îmbătrânirea cutanată, dar şi pentru remodelarea şi mărirea volumului buzelor. ”Este foarte cerută de pacientele cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani, dar şi de cele trecute de 60, precizează specialistul.

Inedit - terapia-vampir

Folosită pentru înlăturarea ridurilor sau creşterea tonusului la nivelul feţei, gâtului, mâinilor şi altor zone ale corpului, terapia foloseşte chiar sângele pacientului. ”Acest tip de terapie se poate aplica chiar şi la bărbaţi - în pielea păroasă a capului - pentru că stopează căderea părului. Este o metodă folosită de toate vedetele internaţionale, dar şi de cele din România. Totodată, injectarea cu celule stem la nivel articular reduce durerile cauzate de vârstă”, afirmă dr. Elena Marincea. O altă metodă de reîntinerire a pielii este peeling-ul chimic, dar sunt destul de greu de suportat, din cauza crustelor ce se formează la nivelul feţei. Nu sunt tehnici foarte scumpe, dar dau rezultate imediate şi sunt foarte cerute de paciente.

Liposucţia, soluţie rapidă de slăbit

Cei care vor să aibă o siluetă perfectă, dar nu se dau în vânt după curele de slăbire recurg la liposucţie. Sunt intervenţii care au drept ţintă depozitele de grăsime localizate şi care nu se “topesc” după dietă sau exerciţiul fizic. Corpul îşi face rezerve, care de multe ori sunt situate în zone inestetice – colăcelul din jurul abdomenului, de exemplu – astfel încât pacientul resimte un disconfort din acest motiv. Însă şi pentru această problemă există o gamă largă de aparate cu ajutorul cărora se poate face lipoaspiraţia: prin metoda clasică, prin ultrasunete, cu laser sau lipoliză. Una din cele mai moderne metode este lipoliza cu laser, o tehnică puţin traumatizantă.

×