x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Uitați de dietele restrictive! Cinci sfaturi cu ajutorul cărora veți putea slăbi ușor toamna aceasta

Uitați de dietele restrictive! Cinci sfaturi cu ajutorul cărora veți putea slăbi ușor toamna aceasta

09 Oct 2015   •   22:29
Uitați de dietele restrictive! Cinci sfaturi cu ajutorul cărora veți putea slăbi ușor toamna aceasta

Terasele, călătoriile, mâncatul dezorganizat și, de cele mai multe ori, seara, care însoțesc spiritul estival se reflecta de cele mai multe ori pe cântar, toamna, când relaxarea ia sfârșit.
De aceea, foarte multe persoane cad într-o capcană: din dorința de a slăbi cât mai mult și cât mai repede adoptă diete restrictive și dezechilibrate. Nutriționiștii afirmă că aceasta este cea mai mare greșeală și ca soluțiile drastice ar trebui date uitării.
Potrivit www.elmundo.es, cei care doresc să își recupereze silueta și să se mențină trebuie să facă schimbări mici. Specialiștii oferă cinci sfaturi ușor de pus în practică, dar care se dovedesc foarte eficiente:

1. Notați tot ceea ce consumați pe parcursul unei săptămâni.
Mulți dieteticieni vin cu această recomandare, fiind în opinia lor cea mai bună metodă de a controla ceea ce consumăm pe parcursul unei zile. În plus, în acest fel pot fi identificate alimentele pe care le consumăm în cantități mai mari sau mai mici și care ne-ar putea afecta procesul de slăbire.

2. Realizați o listă de cumpărături sănătoase.
Regimul alimentar începe cu lista de cumpărături pentru că, de obicei, mâncăm ceea ce avem în casă. Prin urmare, nutriționiștii subliniază că ceva atât de banal precum cumpărăturile poate însemna o mare schimbare în modul în care ne hrănim. Cel mai adesea, soluția nu este să mâncăm mai puțin, ci mai inteligent și mai sănătos.
O sugestie ar fi să evităm supermarket-urile și să mergem la piaț. Astfel, vom evita să cumpărăm produse procesate și vom pleca acasă doar cu alimente naturale precum legume, fructe, carne și pește.

3. Alegeți momentul adecvat pentru cumpărături.
De cele mai multe ori, dacă faceți cumpărături pe stomacul gol veți comite erori majore și veți pune în coș alimente nesănătoase, pe care nu ar trebui să le consumați. Concluzia: uitați de grabă când mergeți la piață sau la supermarket și mâncați întotdeauna înainte.

4. Uitați de cântar.
Pentru a slăbi fără a vă periclita sănătatea trebuie să aveți răbdare. De fapt, orice ați face, de țesutul adipos nu se poate scăpa prea repede, iar kilogramele pe care le pierdeți în urma unei diete drastice sunt de fapt, apă. Mâncați sănătos și nu vă cântăriți prea des, pentru a nu vă demoraliza.

5. Nu începeți o dietă, ci un stil de viață.
Uitați de dietele-minune, dietele restrictive sau cele care vă promit că veți pierde foarte multe kilograme într-un timp scurt. Problema principală este că ne petrecem jumătate din an la dietă pentru ca în următoarea jumătate de an să recuperăm kilogramele de care scăpăm cu mari eforturi.
Soluția? Adoptați un stil de viață cât mai sănătos și echilibrat, care să nu aibă dată de expirare.  

×