x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto A patra etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, în acest weekend pe cea mai înaltă șosea din România

A patra etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, în acest weekend pe cea mai înaltă șosea din România

de Andreea Sumanu    |    08 Iul 2016   •   17:55
A patra etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, în acest weekend pe cea mai înaltă șosea din România

Una dintre cele mai spectaculoase etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop se va desfășura în acest week-end la "Cupa Gorjului" pe cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, cu traseu de la Novaci la Râncă, peste 60 de echipaje înscriindu-se pentru start, informează Federația Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Evenimentul de la Rânca va debuta sâmbătă dimineață pe celebrul drum cunoscut în termeni tehnici drept DN 67C, de la ora 9:00, cu o manșă de recunoașteri, iar primele antrenamente cronometrate vor avea loc de la ora 14:15. Duminică, duelurile între așii automobilismului sportiv vor începe la 13:15 cu prima manșă de concurs, în timp ce de la ora 18:15 va avea loc ceremonia de premiere la Casa de Cultură din Novaci. Drumul concurenților va fi deschis de fostul campion național Vali Porcișteanu, la volanul unui McLaren 650S.

"Ne bucurăm de faptul că anul acest avem un număr record de participanți la start, iar printre aceștia se numără și nume sonoare din motorsportul românesc.  În plus, în premieră, avem sprijin din partea autorităților, cărora ținem să le mulțumim pe această cale, și asta ne conferă încredere că evenimentul va fi unul reușit, mai ales că este organizat sub sintagma <  vino acasa la Brancusi >", a declarat Adi Câmpeanu, unul dintre organizatori.

În absența campionului en-titre Paul Andronic, urmărit de ghinion în acest sezon, timișoreanul Bogdan Cuzma, aflat la bordul unui Mitsubishi Evo IX, vrea să obțină al doilea succes consecutiv din acest sezon și să devină totodată noul lider al clasamentului general.

"Va fi o adevărată bucurie în primul rând fiindcă vom concura într-un cadru absolut fabulos. Aici am avut rezultate tot mai bune în fiecare an, iar acum am încredere că voi reuși să câștig", a spus Cuzma, care a adunat până acum 40 de puncte în topul open și e devansat doar de Horațiu Ionescu Cristea (47p) și Eduard Stan (42p).

Stan, care concurează pe un Mitsubishi Lancer Evo VIII, este la rândul său optimist că va reuși un rezultat notabil la Cupa Gorjului după ce la ultimele două ediții s-a clasat de fiecare dată în Top 10. O șansă pentru a-și consolida poziția în clasamentul general al clasamentului din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop o are și Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer Evo VIII), care în prezent se află pe 4 cu 33 de puncte.

Cupa Gorjului "Vino acasă la Brâncuși" este organizată de Clubul Sportiv Autocorex din Târgu Jiu, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj și a autorităților locale din Novaci și Baia de Fier.

×