x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Acțiunile Renault, în creștere după ce în presă au apărut informații referitoare la reducerea participației statului

Acțiunile Renault, în creștere după ce în presă au apărut informații referitoare la reducerea participației statului

06 Feb 2019   •   18:50
Acțiunile Renault, în creștere după ce în presă au apărut informații referitoare la reducerea participației statului

Acţiunile constructorului auto Renault erau miercuri la prânz pe creştere la bursa de la Paris, după ce revista Challenges a publicat un articol conform căruia statul francez este gata să îşi reducă participaţia la Renault, informează Reuters.

Statul francez are o participaţie de 15% în Renault, care, la rândul său, deţine o participaţie de 43,4% în Nissan.

Titlurile Renault au înregistrat miercuri la bursă o creştere de până la 1,4%, un avans atribuit de traderi informaţiilor publicate de revista Challenges cu privire la o diminuare progresivă a participaţiei statului.

"Pentru a asigura viitorul alianţei cu Nissan, statul este gata să îşi reducă participaţia de 15% la Renault şi chiar să iasă, pe termen mediu, din capitalul constructorului auto. În mod discret, statul francez a dat semnale în acest sens", susţine articolul din revista Challenges, care citează surse din interiorul Renault.

Precizând că palatul Bercy a dezminţit aceste informaţii, revista menţionată adaugă că obiectivul autorităţilor francez este să depăşească lipsa de încredere manifestată de partea japoneză faţă de prezenţa statului francez în capitalul Renault.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, conform căruia Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez.

În prezent, alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun, etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Renault acţiuni