x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Alegerea unui autoturism

Alegerea unui autoturism

01 Sep 2022   •   14:20
Alegerea unui autoturism

Dacă sunteți în căutarea unei masini noi, probabil că aveți mai multe întrebări. Există într-adevăr un număr mai mare de factori de luat în considerare înainte de a lua decizia finală.

Pentru a vă ajuta să începeți, iată câteva dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate în calcul înainte de a cumpăra o mașină nouă.

 

  1. Calculati bugetul disponibil

 

Înainte de a începe să cercetați piața cu privire la cele mai recente modele și să testați masini noi, mai întâi trebuie să determinați bugetul, atât pentru costul de achiziție, cât și în ceea ce privește întreținerea acesteia pe termen lung. Costul achiziționării unui autoturism nou vine la pachet și cu cheltuieli suplimentare, cum ar fi taxe necesare pentru înmatriculare, asigurare, impozite, viitoare revizii și lista poate continua.

 

  1. Determinați care vă sunt nevoile și dorințele

 

Odată ce v-ați setat bugetul, este timpul să determinați care vă sunt nevoile și dorințele. O persoană în vârstă de 20 de ani cu siguranță va avea alte nevoi și dorințe în comparație cu o persoană cu vârsta de 35 de ani. Puteți foarte ușor să vă faceți o listă cu factori elementari precum dimensiunea vehiculului, caracteristicile de siguranță, economia de combustibil, numărul de locuri, numărul de uși, tipul de caroserie, dotările posibile pentru siguranță și alte opțiuni. Această listă vă va ajuta să determinați ce tip de vehicul vă va satisface cel mai bine nevoile. Apoi puteți să începeți să vă gândiți și care vă sunt dorințele în materie de motor / putere, dotări avansate la interior, sistem audio și tot felul de alte lucruri care mai degrabă țin de confort și entertainment.

 

  1. Cercetați cele mai bune mărci și modele

 

Acum că știti de ce aveți nevoie, puteți alege exact marca și modelul care corespunde cel mai bine specificațiilor dumneavoastră. Din fericire, puteți face foarte ușor comparații online accesând site-urile mai multor brand-uri auto. Totuși, după ce veți cerceta piața online și ați ales câteva brand-uri și modele, este extrem de important să vizualizați și să testați aceste opțiuni. Mergeți la un dealer local și solicitați un test drive astfel încât să simțiți mașina respectivă. Acordați atenție accelerației, frânarii, confortului și manevrabilității mașinii. Acesta este, de asemenea, un moment excelent pentru a adresa întrebările pe care le aveți în minte cu privire la funcționalitatea autoturismului.

 

De ce este avantajos să achiziționați o mașină nouă?

 

  • Mașinile noi pot fi personalizate după bunul plac

 

Cu alte cuvinte, mașinile noi se pot cumpără la comandă, ceea ce înseamnă că o puteți accesoriza după bunul plac. O mașină nouă poate fi echipată oricum doriți, cu opțiunile care vă interesează: acoperiș panoramic, navigație, interior din piele, încălzire și / sau ventilație în scaune, sistem de A/C simplu sau climatizare pe 2 zone, și lista poate continua. În cazul unui autoturism second hand, va trebui să faceți anumite compromisuri, din cauza faptului că este extrem de dificil să găsiți una care să fie deja accesorizată exact pe placul dumneavoastră.

 

  • Garanție

 

Garanția dată de producător este cel mai important avantaj al achiziționării unei mașini noi. Aceasta se acordă într-o anumită limită de km sau ani, și este valabilă cu condiția de a respecta calendarul de service dat de producător, bineînțeles într-un service autorizat și partener cu producătorul auto respectiv.

 

  • Siguranță

Evoluția tehnologiei ne ajută să avem în prezent mașini mult mai sigure și cu tot felul de sisteme de asistență care să ne ajute în situații dificile. Producătorii de automobile trebuie să se adapteze continuu la reglementările de siguranță mai stricte și, pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, siguranța mașinilor noi continuă să devină din ce în ce mai bună. Discutăm despre sisteme de siguranță precum monitorizarea unghiului mort, parcarea asistată, sisteme de frânare de urgență, plus multe altele.

 

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile utile pe care să le luați în calcul la achiziția unui autoturism nou.

 

×