x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Ce facilități oferă Volkwagen clienților din SUA după scandalul Dieselgate

Ce facilități oferă Volkwagen clienților din SUA după scandalul Dieselgate

12 Apr 2017   •   14:11
Ce facilități oferă Volkwagen clienților din SUA după scandalul Dieselgate

Grupul auto german Volkswagen AG, care încearcă să recâştige încrederea clienţilor americani după scandalul emisiilor diesel, a anunţat marţi că va oferi celor care cumpără noile sale SUV-uri cele mai mari garanţii existente pe piaţa din SUA. 

În avanpremiera Salonului auto de la New York, cel mai mare constructor auto din lume a anunţat că va oferi o garanţie pentru şase ani sau 72.000 de mile (115.200 de kilometri) pentru noile sale SUV-uri Atlas şi Tiguan care vor începe să fie comercializate la finele acestui an. 

"Această garanţie răspunde direct necesităţilor clienţilor americani", a declarat directorul Volkswagen Group of American, Hinrich Woebcken. 

Volkswagen subliniază că majoritatea rivalilor săi oferă o garanţie pe trei ani sau 36.000 de mile pentru SUV-uri similare. Cea mai mare garanţie oferită în prezent este pentru cinci ani sau 60.000 de mile şi este propusă de Hyundai Motor Co şi subsidiara sa Kia Motors Corp. 

Grupul german Volkswagen, cel mai mare constructor auto european şi mondial, încearcă să îşi revină după un scandal de amploare după ce în toamna lui 2015 a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. În total, Volkswagen a acceptat să plătească până la 25 de miliarde de dolari în SUA pentru a acoperi solicitările venite de la deţinătorii de automobile, autorităţi de protecţie a mediului, entităţi publice şi dealeri şi de asemenea s-a oferit să răscumpere aproximativ 500.000 de vehicule vândute în SUA. AGERPRES

×