x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Cum achiziționezi inteligent o mașină în anul 2022

Cum achiziționezi inteligent o mașină în anul 2022

18 Mar 2022   •   16:56
Cum achiziționezi inteligent o mașină în anul 2022

Ofertele de pe piața auto îți pot ridica probleme în momentul în care cauți mașina ideală pentru tine sau pentru întreaga familie.

Începând cu sursa de la care cumperi, bugetul, până la modalitățile de finanțare și modelul pe care ți-l dorești, drumul este lung, iar decizia trebuie să fie una smart. În noul an, așteptările sunt mai mari, comportamentele consumatorilor se schimbă, iar piața auto se adaptează noilor trenduri și cerințe. Pentru a te asigura că iei o decizie bine cântărită, îți prezentăm câteva aspecte pe care să le ai în vedere:

Ține cont de canalul de achiziție

Dacă ai schimbat mai multe mașini de-a lungul timpului, cu siguranță ai acumulat suficientă experiență pentru a sta departe de anumite canale de achiziție. Un dealer certificat de marcă este locul potrivit pentru a căuta mașina pe care ți-o dorești. În special dacă știi deja care este modelul potrivit pentru tine sau dacă ești fidel unei anumite mărci, un dealer autorizat te va ajuta să decizi care este modelul potrivit pentru tine. Caută sucursale Autoklass pentru a te bucura de servicii de calitate, precum consultanță de specialitate, servicii post-vânzare, gamă variată de vehicule în stoc, garanție, kilometri reali, mai ales dacă alegi  o mașină rulată. Dacă îți dorești să cumperi o mașină nouă, soluția o reprezintă un dealer autorizat. Așa te vei putea concentra doar pe alegerea mașinii potrivite pentru tine, în timp ce consultantul de vânzari te va consilia pe parcursul întregului proces. Defecțiunile pe care trebuie să ți le asumi, verificările contra cost în service-uri și detaliile pe care ți le poate ascunde un vânzător persoană fizică sunt doar câteva dintre elementele care te îndeamnă spre un furnizor certificat.

Planifică-ți strategia financiară

Pentru a-ți putea seta așteptări realiste și pentru a avea un plan cât mai bine definit înainte de achiziționarea unei mașini, stabilește bazele unei strategii financiare puternice. Avantajul pe care îl ai în relația cu un dealer certificat este posibilitatea de buy-back. Astfel, chiar dacă suma pe care o vei primi este mai mică decât prețul pieții pentru o mașină veche, ai avantajul că nu va trebui să aștepți până vei găsi un cumpărător și, în plus, dealerul este cel care se ocupă de acte.

De asemenea, înainte de a decide, analizează piața pentru a stabili care este suma de care ai nevoie. În cazul în care ai nevoie de un împrumut de la bancă, va trebui să planifici toate aceste detalii din timp.

Abordează totul pas cu pas

Achiziționarea unei mașini este un proces care trebuie tratat cu seriozitate, iar odată ce te prezinți la sediul dealerului, ai nevoie de o abordare pas cu pas. Comunică bugetul pe care îl ai la dispoziție și discută cu reprezentantul de vânzări despre nevoile și așteptările tale. Fă tot posibilul să controlezi discuția în jurul aspectelor importante pentru tine. Fie că acestea sunt modelele pe care le preferi, anul fabricației, numărul de kilometri sau dotările, fii cât mai concis și explicit. În acest fel nu te vei pierde în varietatea de detalii pe care le poate scoate în evidență reprezentantul de vânzări. De asemenea, în viitor, la dealerii precum Autoklass va fi disponibilă achiziționarea online a autoturismelor. Acest lucru aduce o schimbare esențială în cadrul pieței auto și facilitează accesul clienților la o gamă mai largă de mașini, timp câștigat și, de ce nu, chiar și bani economisiți.

 

Un plan bine elaborat te va ajuta să te bucuri de mașina pe care ți-o dorești cât mai rapid și să faci alegeri inteligente. Atât din punct de vedere financiar, cât și funcțional, noul autovehicul trebuie să-ți îndeplinească nevoile, dar este la fel de important să fii deschis către oportunități surpriză.

 

Sursa foto: mercedes-benz.ro/

×