x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Atenție șoferi. Cum afli câte puncte de penalizare ai acumulat fără să mergi la Poliție

Atenție șoferi. Cum afli câte puncte de penalizare ai acumulat fără să mergi la Poliție

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2024   •   16:30
Atenție șoferi. Cum afli câte puncte de penalizare ai acumulat fără să mergi la Poliție

Încălcarea regulilor de circulație aduce șoferilor amenzi și puncte de penalizare.

Punctele se acumulează pentru fiecare contravenție iar atingerea unui anumit număr poate duce la suspendare permisului auto pe o perioadă  determinată. 

Singura metodă oficială de a afla numărul de puncte de penalizare este solicitând această informație la sediul poliției rutiere din județul tău dar nu primești răspunul pe loc, uneori fiind necesară chiar și o lună pentru a afla informațiile solicitate. 

Însă vestea bună este că poți folosi o platformă online. Poliția Română ține evidența punctelor de penalizare acumulate prin intermediul unui sistem informatizat, iar acum poți accesa aceste informații în mod rapid și ușor.

Platforma punctepenalizare.com este destinată acestui scop. Tot ce trebuie să faci este să te loghezi cu un ID și să afli numărul de puncte acumulate. Este un proces simplu și rapid, care îți oferă acces la informațiile de care ai nevoie în timp real, potrivit spynews.ro.

Există și un cadru legal bine stabilit în România pentru s.oclititarea acese informații. Din anul 2002, Guvernul PSD a emis o OUG cae permite fiecărui șofer să afle câte puncte de penalizare are.

„În conformitate cu prevederile art. 208 din R.A.O.U.G. 195/2002 Republicată titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire la numărul de puncte ce i-au fost aplicate”.

×
Subiecte în articol: soferi auto penalizare politie