x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Cum pregătești autoturismul pentru concediu. 7 sfaturi pe care să le urmezi

Cum pregătești autoturismul pentru concediu. 7 sfaturi pe care să le urmezi

04 Iun 2020   •   19:05
Cum pregătești autoturismul pentru concediu. 7 sfaturi pe care să le urmezi

A venit vara, se apropie sezonul concediilor. Și chiar dacă pandemia nu a trecut, iar unele restricții rămân în continuare în vigoare, autoritățile au anunțat deja că turismul își va relua activitatea.

Având în vedere că transportul internațional de pasageri nu s-a reluat încă în totalitate și multe țări au în continuare restricții de circulație, cel mai probabil, anul acesta ne vom face concediile în țară. Și pentru că riscul de contaminare cu noul tip de coronavirus există, iar avionul, trenul și autocarul sunt mijloace de transport în care intri în contact cu foarte multe persoane străine, mașina personală va fi vedeta concediului din acest an.
De aceea, trebuie să fii pregătit și să pornești la drum cu un vehicul pus la punct pe care te poți baza. La ce trebuie să fii atent? Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont pentru ca să ai o vacanță fără peripeții.
1. Verifică în primul rând sistemul de frânare. Plăcuțele și discurile de frână sunt piese care se uzează, iar gradul lor de uzură influențează comportamentul rutier al mașinii. Dacă observi că discurile au un șanț pronunțat, iar plăcuțele sunt ceva mai groase decât un biscuite, e cazul să le înlocuiești.
2. Dacă tot ești la roți, verifică și starea cauciucurilor. Dacă banda de rulare este foarte uzată sau au trecut mai bine de 4 sezoane de când le folosești, e cazul să le schimbi. Nu vrei ca autoturismul tău să frâneze în 45 de metri, dacă ai un obstacol la 40 de metri în față, nu-i așa?
3. Scoate joja și verifică nivelul de ulei auto. Dacă pata de ulei..........

Citește mai departe AICI

×