x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Detaliile care fac diferența. Cum să reduci consumul de carburanți cu până la 25%

Detaliile care fac diferența. Cum să reduci consumul de carburanți cu până la 25%

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2024   •   12:45
Detaliile care fac diferența. Cum să reduci consumul de carburanți cu până la 25%
Sursa foto: Jupiterimages/Getty Images

Specialiștii auto fac mai mute recomandări șoferilor pentru reducerea consumului de carburanți.

În primul rând trebuie să știi că orice piese suplimentare adăugate pe un autovehicul îi reduce eficiența aerodinamică și crește rerzistența la deplasare, ceea ce se traduce printr-un consum mai mare de combustibil. 

Și un simplu portbagaj montat pe plafon poate determina o creștere de până la 15% în consumul de combustibil, iar atunci când este încărcat, această cifră poate ajunge la 25%.

Experții atrag atenţia că mașinile sunt proiectate pentru a minimiza rezistența la deplasare, însă adaosurile externe pot contracara acest aspect și pot contribui la creșterea consumului de combustibil. 

"Mașinile sunt proiectate pentru a fi cât mai aerodinamice posibil, ceea ce înseamnă că sunt concepute pentru a reduce rezistența la înaintare, dar adaosurile externe pot diminua această aeroeficiență și pot crește rezistența la înaintare.

Portbagajele și cutiile care se prind pe plafonul autoturismului sunt adăugiri comune ale mașinilor, dar pot crește consumul de combustibil, deoarece cercetările sugerează că deplasarea cu un portbagaj pe plafon presupune cu până la 25% mai mult combustibil”, spun specialiştii de la CarShop, potrivit The Mirror.

Specialiștii oferă un sfat practic șoferilor: evitați să țineți geamurile și plafonul deschise în mod inutil, deoarece acest lucru poate contribui la creșterea consumului de combustibil.

Pe lângă aceste aspecte, șoferii trebuie să fie atenți și la greutatea obiectelor transportate în mod constant în mașină. Cu cât sunt mai puține obiecte grele în interiorul vehiculului, cu atât mai mic va fi consumul de combustibil.

Astfel, se mai recomandă eliminarea accesoriilor cum ar fi suporturile pentru biciclete sau portbagajele de plafon, în cazul în care nu sunt utilizate în mod frecvent, potrivit Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: auto soferi carburanti consum