x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Cum să alegi motocicleta potrivită pentru nevoile tale

Cum să alegi motocicleta potrivită pentru nevoile tale

11 Aug 2022   •   15:27
Cum să alegi motocicleta potrivită pentru nevoile tale
Sursa foto: Unsplash.com

Ești în căutarea unei motociclete noi sau tocmai ți-ai luat permisul de conducere și vrei să te bucuri de primul tău vehicul pe două roți? Atunci este important să alegi modelul perfect pentru nevoile și dorințele tale, experiența drumului și modul în care vei utiliza viitorul moped.

Pe Triumphromania.ro gasesti modele de motociclete Adventure, Sport, Naked sau Standard, în funcție de ceea ce ai nevoie, alături de accesoriile potrivite și echipamentul de protecție. Condu liber și în siguranță pe două roți!

 

Tipuri de motociclete

  • Standard. Denumită și „Naked”, motocicleta este perfectă pentru traseele de zi cu zi din oraș și nu numai, ușor de manevrat și excelentă pentru persoanele la început de drum.

  • Cruiser. O motocicletă perfectă pentru drumețiile lungi, din afara orașului în care locuiești, Cruiserul este utilizat în special datorită confortului oferit și manevrabilității sale ușoare.

  • Chopper. Un alt vehicul pe două roți, Chopperul este de asemenea o motocicletă ideală pentru călătoriile lungi și extraurbane.

  • Adventure. Un model ce combină confortul motocicletei Standard și puterea uneia Sport, este perfectă pentru utilizarea zilnică, dar și pentru călătoriile de lungă durată.

  • Motociclete pentru teren accidentat: Enduro și Dual Sport. Sunt utilizate pentru terenurile off-road, forestiere și pentru sporturile extreme. Conform legii, acestea nu pot fi conduse pe carosabil.

 

Modul în care vei utiliza motocicleta

Un alt criteriu de luat în calcul atunci când alegi motocicleta este modul în care o vei utiliza pe aceasta. De exemplu, dacă ai obținut permisul de curând și ești la primul motor, atunci orientează-te către un vehicul Standard sau Naked, dacă preferi adrenalina și sportul, alege motocicletele Adventure sau Sport.

Greutatea motocicletei

Pentru a putea manevra și controla ușor motocicleta, este important să alegi un model cu o greutate accesibilă pentru tine. Cu cât viteza crește, cu atât și motocicleta se va simți mai greoaie. Pe de altă parte, ține cont și de masa ta corporală. Pentru o persoană mai firavă, un model mai mare nu va oferi o experiență plăcută în timpul condusului, asemenea și pentru o persoană corpolentă care conduce o motocicletă mult prea ușoară.

Înălțimea motocicletei

Alături de greutate, un alt criteriu de nelipsit atunci când alegi motocicleta potrivită pentru tine, este înălțimea motocicletei. Majoritatea vehiculelor pe două roți sunt bune indiferent de statura pilotului, însă unele modele sunt influențare de înălțimea acestuia. De exemplu, o motocicletă înaltă și grea va fi dificil de manevrat de către o persoană care are sub 1,50 - 1,60 metri.

Dotările tehnice ale motocicletei

Capacitatea motorului, transmisia, suspensiile, instalația electrică, frânele și chiar cauciucurile pot influența drumurile tale de zi cu zi, experiența călătoriilor și modul în care vei utiliza, conduce și controla vehiculul pe două roți. Pentru a te asigura întotdeauna că alegi corect, fă-i mopedului cel puțin 1-2 test drives, ca să te obișnuiești cu modelul pe care vrei să-l cumperi.

Bugetul alocat

Prețul unei motociclete este influențat de modelul ales, dar și de dotările tehnice pe care le prezintă. Este important să optezi pentru un vehicul care se încadrează în bugetul alocat. De exemplu, dacă dorești o motocicletă Adventure, atunci aceasta poate porni de la 9300 Euro și depășește 22500 Euro. Alături de mopedul propriu-zis, ține cont că va trebui să investești în echipamentul de protecție, accesorii pentru motocicletă, asigurarea, ITP-ul etc.

 

Triumphromania.ro are grijă de călătoriile tale de zi cu zi și de drumețiile alături de cei dragi, oferindu-ți vehicule pe două roți moderne, confortabile și sigure, accesorii și echipament de protecție. Ține cont de informațiile prezentate și alege întocmai motocicleta potrivită pentru nevoile tale.

×