x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Directorii de cursă din F1 au fost testați pozitiv la COVID înainte de GP Miami

Directorii de cursă din F1 au fost testați pozitiv la COVID înainte de GP Miami

28 Apr 2022   •   11:20
Directorii de cursă din F1 au fost testați pozitiv la COVID înainte de GP Miami

 Directorii de cursă ai Formulei 1, Eduardo Freitas și Niels Wittich, au fost depistați pozitiv la testul COVID-19, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la cine va prelua conducerea Marelui Premiu inaugural de la Miami de săptămâna viitoare, a anunțat miercuri presa britanică.

Informația transmisă inițial de Daily Telegraph și de televiziunea Sky Sports, a fost confirmată ulterior și de Reuters.

Un purtător de cuvânt al Federației Internaționale de Automobilism (FIA) a declarat că informațiile medicale despre personalul său nu pot fi dezvăluite „decât dacă sunt relevante pentru desfășurarea unui eveniment".

Sky a declarat că a înțeles că ambii bărbați au fost depistați pozitiv după Marele Premiu al Emiliei Romagna, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute pe circuitul italian Imola.

Călătoriile în Statele Unite necesită în prezent un test negativ efectuat cu cel mult o zi înainte de plecare, indiferent de statutul de vaccinare.

Antrenamentele pentru cursa din 8 mai încep vineri, 6 mai.

Portughezul Freitas și germanul Wittich au fost numiți în februarie ca înlocuitori alternativi ai australianului Michael Masi, care a plecat, în urma unei analize a controversatei curse de anul trecut de la Abu Dhabi, care a încheiat sezonul.

Masi a modificat procedurile privind mașina de siguranță la sfârșitul cursei, decizie care i-a oferit efectiv titlul lui Max Verstappen de la Red Bull.

În cazul în care niciunul dintre cei doi directori de cursă nu va fi disponibil pentru cursa de pe Hard Rock Stadium, alte opțiuni ar putea fi veteranii britanici Herbie Blash și Colin Haywood.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: formula 1