x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Hamilton, nemulțumit după Marele Premiu al Arabiei Saudite

Hamilton, nemulțumit după Marele Premiu al Arabiei Saudite

28 Mar 2022   •   11:40
Hamilton, nemulțumit după Marele Premiu al Arabiei Saudite

Lewis Hamilton a calificat ca fiind „dureros" parcursul său până pe locul 10, ultima poziție care i-a adus puncte, în Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite de duminică, dar septuplul campion a promis că va continua lupta.

Cel mai titrat pilot din Formula 1, cu 103 victorii în palmares, a fost auzit întrebându-și inginerul dacă locul 10 este recompensat cu puncte, dovadă că se afla într-o situație nefamiliară pentru el în Marele Circ.

„În acest moment nu ne luptăm pentru prima treaptă, după cum știți, suntem atât de departe de cei din față", a declarat el reporterilor, după ce a pilotat în cea de-a 180-a cursă pentru Mercedes, un nou record pentru un pilot cu un constructor.

„Avem mult de lucru. Este dezgustător, dar vom continua să muncim din greu și să luptăm".

Mercedes, echipa care a dominat ultimele sezoane din competiție și care încă speră să obțină un nou titlu la constructori, al nouălea consecutiv, a început mai greu noul sezon marcat de revizuirea radicală a regulilor din Formula 1.

Dar vechii rivali Red Bull, care au făcut zero puncte în Bahrain, se află acum la doar un punct în urmă, după prima victorie a sezonului obținută de campionul mondial Max Verstappen, duminică, pe circuitul Jeddah Corniche.

Hamilton a plecat de pe locul 15 din grila de start, după ce nu a reușit nici măcar să treacă de prima fază eliminatorie a calificărilor de sâmbătă, pentru prima dată de la Marele Premiu al Braziliei din 2017.

Duminică, el a progresat în clasamentul general până pe locul 5, în spatele coechipierului George Russell.

„Cursa a decurs relativ bine cu pneul hard, am ținut pasul cu George, am făcut niște timpi decenți având în vedere cât de vechi erau pneurile", a declarat Hamilton, care se află pe locul cinci în clasamentul general, la 29 de puncte de liderul campionatului, Charles Leclerc, de la Ferrari, după doar două curse.

Britanicul a declarat că abia așteaptă să se întoarcă acasă după un weekend care a început cu un atac al grupului Houthi din Yemen asupra unui depozit de petrol din apropierea circuitului.

"Sunt atât de fericit că weekendul s-a terminat", a spus el.

"Sunt, de asemenea, atât de fericit că toată lumea este în siguranță, abia aștept să plec".

(sursa: Mediafax)

×