x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Încă o VESTE PROASTĂ de la Volkswagen

Încă o VESTE PROASTĂ de la Volkswagen

01 Oct 2015   •   18:37
Încă o VESTE PROASTĂ de la Volkswagen

Volkswagen (VW) va avea nevoie de cel puţin câteva luni pentru a finaliza investigaţia privind falsificarea rezultatelor la testele antipoluare ale motoarelor diesel, au declarat, joi, membri ai board-ului de supervizare al companiei germane, transmite Reuters.

Cu toate acestea, săptămâna viitoare, conducerea companiei va informa opinia publică referitor la soluţiile găsite pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă Volkswagen, se arată în declaraţia board-ului.

Frank Witter va fi numit director financiar al grupului german, înlocuindu-l pe Hans Dieter Poetsch, care se va alătura luna viitoare board-ului de supervizare al companiei germane. Frank Witter, în vârstă de 56 de ani, a fost în ultimii şapte ani şeful diviziei financiare a Volkswagen.

Grupul auto german Volkswagen este implicat în prezent într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

×
Subiecte în articol: scandalul volkswagen