x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Pont auto. Încălzirea pentru iarnă

Pont auto. Încălzirea pentru iarnă

19 Dec 2015   •   11:48
Pont auto. Încălzirea pentru iarnă

Odată cu sosirea zăpezii, apare și problema încălzirii din habitaclu până în momentul în care lichidul de răcire, care asigură și transferul căldurii în interiorul mașinii, atinge temperatura potrivită.

Dacă ai automobil diesel, este necesar un timp mai îndelungat până vei avea căldură în mașină pentru că motorul pe motorină se încălzește mai greu.

Cea mai simplă soluție ar fi să ai scaune încălzite. Sau, dacă ești norocos, să ai și un volan încălzit. Sau să ai o mașină pe care ai plătit mai mult și este dotată din fabrică cu un dispozitv suplimentar care încălzește, cum ar fi cel produs de Webasto, un încălzitor staționar.

Vestea bună este că acesta se poate monta suplimentar pe mașină fără a dăuna funcționării motorului.

Prețul unui astfel de dispozitiv sare de 2.000 de lei fără montaj, iar consumul crește cu circa 0,17 litri pentru 20 de minute cât e ciclul maxim de încălzire.

Ca să nu tremurați totuși, există o soluție mai simplă, a unor huse cu încălzire electrică. Prețurile pleacă de la circa 200 de lei și ajung pe la 1.000 lei, în funcție de numărul dispozitivelor și cât sunt de sofisticate.
 

×
Subiecte în articol: pont auto PONTUL ZILEI incalzirea auto