x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Investește inteligent și alege mașina care ți se potrivește!

Investește inteligent și alege mașina care ți se potrivește!

26 Noi 2021   •   12:45
Investește inteligent și alege mașina care ți se potrivește!

Dacă dorești să cumperi prima ta mașină sau nu ai mai făcut o astfel de achiziție de mulți ani, poate fi greu să știi cu exactitate de unde să începei. Cum găsești mașina care se va potrivi exact nevoilor tale pentru anii următori? Este nevoie doar de puțină cercetare și planificare. Când știi ce tip de mașînă dorești, poți decide dacă dorești să cumperi o mașînă nouă sau să cumperi o mașină second hand

 

În momentul în care dorești să cumperi o mașină, este important să iți stabilești câteva criterii după care să te ghidezi astfel încât să poți lua o decizie corectă pentru nevoile tale.

 

Evaluează-ți nevoile

 

Este absolut necesar să știi care iți sunt nevoile înainte de a face o astfel de investiție. Este important să știi la ce o să folosești mașina, dacă și câți pasageri o să ai, dacă mașina va rula mai mult în oraș sau mai mult în regim extra-urban, drumuri virajate de munte cu suișuri și coborâșuri sau drumuri ușor practicabile precum sunt cele de la câmpie, capacitatea de stocare a portbagajului, posibilitatea de a atașa o remorcă, acces ușor la un garaj sau loc de parcare, posibilitatea de a monta în siguranță un scaun pentru copii, și lista poate continua.

 

De exemplu, cu siguranță nu este o idee deloc buna să achiziționezi un SUV mare 4x4 dacă majoritatea kilometrilor îi vei face în oraș, pentru a merge la job sau la cumpărături. Într-o astfel de situație, o berlină normală sau un hatchback cu motor mic și consum redus de combustibil, poate reprezenta alegerea perfectă.

 

Stabilește un buget și modalitatea de plată

 

Bugetul disponibil este extrem de important deoarece este bine să nu te întinzi mai mult decât ți se așterne plapuma. Indiferent că iți vei strânge o anumită sumă de bani pentru a plati mașina cash ori vei apela la un credit bancar sau la serviciile de leasing, trebuie să te gândești bine care este cea mai avantajoase opțiune pentru tine. Discutăm despre o cheltuială destul de mare și tocmai din acest motiv, trebuie să te raportezi la venitul tău lunar.

 

Poți apela la varianta unui autoturism second hand dacă nu ai un buget atât de mare, având posibilitatea de a face o investiție inteligentă chiar și cu o astfel de mașină, cu condiția de a cerceta bine piață și de a colabora cu oameni serioși. Leasing-ul și achiziționarea cu banii în mână, au fiecare avantaje și dezavantaje. Nu rămâne decât să găsești soluția care te avantajează pe tine. De exemplu, un contract de leasing necesită puțini bani pentru început și ulterior plăți lunare mai mici. Pe de altă parte, cumpărarea unei mașini este mai scumpă inițial, însă nu mai ai grija unor rate lunare.

 

Nu uita de test drive

 

Numai dacă vei testa mașina înainte de a o cumpăra, iți poți da seama dacă te simți bine și iți place senzația primită. Este recomandat să testezi mai multe mașini înainte de a lua o decizie finală, deoarece este posibil să pierzi o ofertă mult mai bună. Fiecare mașină în parte, se conduce diferit și oferă un altfel de feedback. Cu siguranță nu este o alegere inspirată să cumperi o mașină pe care nu ai testat-o și ulterior să realizezi că defapt nu te simți confortabil la volan sau că are defecțiuni pe care le-ai fi putut constata în timpul unui test drive.

 

În timp ce testezi o mașina, nu te lăsă distras. Fă-ți timp să verifici totul și cu mare atenție. Un agent de vânzări bun iți va respecta nevoia de a verifica atent mașina și te va lăsa să te concentrezi pe experiența de conducere. Este important să oprești muzica pentru a putea asculta sunetul motorului. În cazul în care motorul nu merge rotund și scoate sunete ciudate, este foarte probabil că acesta să aibă probleme, iar astfel de probleme la motor, își pot găsi destul de greu rezolvarea, costurile fiind destul de mari în orice service de calitate.

 

Apelează la oameni de încredere

 

Achiziționarea unui autoturism este o investiție majoră pentru multe persoane. Tocmai din acest motiv, este esențial să alegi cu băgare de seama, indiferent că vei cumpăra de la persoane fizice ori prin intermediul unui dealer autorizat.  De exemplu, o soluție mai mult decât excelenta o poți găsi accesând auto-leasing.ro. Acum poți alege masina care ti se potriveste prin intermediul acestui dealer auto de încredere precum este auto-leasing.ro și te poți bucura de beneficiile unei investiții inteligente, pentru o perioadă lungă de timp.

 

Respectând câțiva pasi simpli, poți achiziționa o mașină potrivită pentru nevoile tale, indiferent care sunt acelea. Dacă vei cumpăra o mașină care să corespundă cu nevoile tale, vei cumpăra inteligent și nu vei pierde nici un leu. Astfel te vei putea folosi în mod corect de mașină, fără a avea nevoie de mai mult și fără să simți că ai cumpărat o mașină care nu ți se potrivteste.

 

Dacă te numeri printre aceia care sunt în căutarea unei mașini potrivite pentru nevoile tale, atunci ești invitat să accesezi auto-leasing.ro unde ai posibilitatea de a alege dintr-o gamă extrem de variată de mașini, exact autoturismul care ți se potriviteste nevoilor și gusturilor tale. Aici ai posibilitatea de a cumpără cu banii în mână, cât și în leasing, mașini second hand foarte bine întreținute și cu revizii la zi. Toate detaliile necesare iți sunt puse la dispoziție pe site, astfel că, ești invitat să accesezi auto-leasing.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

×