
Dacă vrei să dezgheți geamurile dimineața folosind încălzitorul mașinii sau să folosești dezaburizatorul în timp ce le răzuiți cu racleta, parasolarul tpoate ajuta.
Când dați drumul la ventilator pe parbriz, cocboară parasolarul. Parasolarul blochează aerul cald să se disperseze în restul mașinii, astfel încât acesta rămâne mai mult timp pe suprafața geamului. Acest lucru poate accelera procesul de dezghețare al parbrizului.
Este o tehnică din anii 1980. În cazul mașinilor hibride și electrice, multe vehicule se încălzesc automat înainte de a fi folosite, dar acest truc este în continuare util pentru cei cu mașini tradiționale.
Alte metode pentru dezghețarea parbrizului
O altă tehnică utilă este de a umple un săculeț cu apă caldă și a-l aplica pe suprafața geamului. Este foarte important să nu pui apă fierbinte direct pe parbriz deoarece îl poți sparge. Totodată, dacă apa caldă ajunge pe cauciucuri, le va dilata.
Aplicarea unei pungi de plastic resigilabile cu apă caldă de-a lungul ferestrei nu va afecta în niciun fel geamul. În plus, este mult mai practică decât frecarea cu o racletă.
ESte însă important să cureți geamurile cât mai des. Un geam curat și degresat se va aburi mai puțin pe interior. Mai ales la mașinile mai vechi, există șansa ca geamul din interior să nu înghețe așa repede. În plus, un parbriz curat este mai bun și pentru siguranța ta, deoarece îți oferă o vizibilitate, notează dcnews.ro.
