x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Mustang de două stele

Mustang de două stele

01 Feb 2017   •   20:57
Mustang de două stele

Dacă cauţi prin arhiva EuroNCAP e greu de găsit, în ultimii ani, o performanţă negativă ca cea reuşită de noul Mustang la testele de siguranţă. Forţosul american a atins doar două stele, peformanţă egalată de colegul de trust Ranger în 2008, de un Renault Trafic prin 2009 şi de o Lancia Ypsilon acum câţiva ani.

Până şi primul Logan testat a reuşit să obţină cea de a treia stea. Americanii pun eşecul pe lipsa sistemului de frânare automată de urgență pe care au promis că-l vor implementa pe versiunile pe care le vor vinde în UE.

„Ford nu se aștepta ca EuroNCAP să testeze Mustang și a ales să nu introducă tehnologia de siguranță care este disponibilă pentru clienții americani", a precizat Michiel van Ratingen, secretarul general al EuroNCAP. Alte probleme la teste au fost legate de faptul că umflarea airbagurilor frontale nu a fost suficientă, iar șoferul și pasagerul au lovit cu capul structurile bordului.

Testul frontal complet a scos la iveală şi posibilitatea ca pasagerul de pe scaunul spate să alunece pe sub centura de siguranță și să sufere răni grave la nivelul genunchilor, femurului și a regiunii pelvisului.

×