x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nissan şi-a concediat preşedintele acuzat de nereguli financiare  

Nissan şi-a concediat preşedintele acuzat de nereguli financiare  

22 Noi 2018   •   15:00
Nissan şi-a concediat preşedintele acuzat de nereguli financiare  

Carlos Ghosn a fost dat afară de la conducerea companiei Nissan, după o activitate de 19 ani la vârful gigantului nipon. Decizia a fost luată după ce omul de afaceri francez a fost reţinut, luni, la Tokyo, sub acuzaţia de nereguli financiare. Pe scurt, Carlos Ghosn a fost acuzat că a folosit banii companiei în interes personal.

Francezul de 64 de ani, care este şi preşedintele grupului Nissan-Renault- Mitsubishi, este considerat arhitectul renaşterii companiei nipone, dar şi a Renault, şi este cel care a închegat alianţa între cele trei mari firme auto.

Potrivit presei japoneze, conducerea Nissan a fost preluată de directorul executiv Hiroto Saikawa. Renault a anunţat acum două zile că numeşte un director interimat în locul lui Ghosn, în timp ce Mitsubishi nu a luat încă o decizie în acest sens.

Cine este Carlos Ghosn

Omul de afaceri francez a căpătat o faimă atât de mare în Japnia încât a ajuns personaj de benzi desenate. În 2011, un sondaj efectuat în Japonia cu întrebarea: Cine aţi dori să conducă ţara?, l-a plasat pe Ghosn pe locul 7, în timp ce preşedintele de atunci al SUA, Barack Obama a fost pe locul 9.

În Franţa, el este cunoscut ca “asasinul preţurilor” pentru că a redus foarte mult costurile maşinilor Renault pentru a redresa compania. La un moment dat, el a fost luat în considerare ca posibil candidat la preşedinţia Libanului, pentru că are şi cetăţenie libaneză. El a respins oferta, pe motiv că este foarte ocupat.

×
Subiecte în articol: carlos ghosn Nissan