x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Noile modele Dacia, dezvăluite în premieră la Paris

Noile modele Dacia, dezvăluite în premieră la Paris

de Cătălin F. Vărzaru    |    30 Sep 2016   •   11:24
Noile modele Dacia, dezvăluite în premieră la Paris

Românii îşi vor putea cumpăra la sfârşitul acestui an noile modele ale autoturismelor Dacia, este vestea care vine de la Salonul Auto de la Paris, care are loc zilele acestea. Iar informaţia, pe surse, este că Logan şi Sandero facelift vor putea fi achziţionate la preţuri similare cu modelele actuale.

Dacă Dacia se laudă cu blocuri optice noi, dotate cu lumini de zi cu LED, stopuri 3D şi un nou volan, lumea auto prezentă la cea de a 77-a ediţie a Mondialului de la Paris s-a duelat în automobile electrice şi concepte dedicate aceluiaşi scop. Acum pare că punctul final al industriei auto este automobilul electric, după cum spunea Eric Feunteun, director al diviziei electrice a Renault. Şi noul Zoe, cu autonomie extinsă la 400 de kilometri full electric, este o dovadă că în industria auto se duce o luptă crâncenă pentru autonomia electrică şi pentru acest nou segment de piaţă. Opel a lansat noul Ampera-e, cu o autonomie de peste 400 de kilometri, iar Mercedes a dezvelit conceptul EQ care va deveni în curând baza maşinilor full-electrice ale noii divizii a producătorului german. BMW a prezentat un i3 îmbunătăţit, în vreme ce Elon Musk şi-a trimis şi el Teslele, în frunte cu Model X, să cucerească Europa. Motoarele pe benzină, altădată mândria saloanelor, au devenit mai repede curiozităţi, decât vedete ale expoziţiei. Cât despre diesel, nimeni nu mai aduce vorba, darămite să mai prezinte vreun model nou. VW a încercat să-şi panseze onoarea transformând practic apoape toate modele din gamă în variante electrice, dar par a fi depăşiţi de situaţie atâta vreme cât se laudă cu un Golf GTe cu autonomie de 300 de kilometri, în vreme ce bariera de 400 de kilometri a fost deja depăşită. Chiar dacă Rolls-Royce, Lamborghini sau Aston Martin n-au onorat Salonul, putem totuşi admira un Ferrari de patru locuri, un concept UX de la Lexus sau un GLC G4, un supercar electric.

SUV-urile sunt a două obsesie a Salonului de la Paris, după maşinile electrice. Dintre maşinile de volum mare lansate acum, pe piaţă vor apărea în curând noul Koleos, Skoda Kodiak sau Peugeot 5008

Modelele Dacia prezentate la Salon au o estetică mai modernă. Modelul Duster are în premieră o cutie de viteze automată (Efficient Dual Clutch)

×