x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto (P) Alegeti capota Subaru potrivita modelului dumneavoastra, plus multe alte piese auto de pe Paxauto.ro!

(P) Alegeti capota Subaru potrivita modelului dumneavoastra, plus multe alte piese auto de pe Paxauto.ro!

22 Feb 2021   •   12:48
(P) Alegeti capota Subaru potrivita modelului dumneavoastra, plus multe alte piese auto de pe Paxauto.ro!

Întreținerea regulată a vehiculelor este extrem de importantă, atât pentru siguranța traficului rutier, cât și pentru bugetul proprietarilor, dar mulți posesori de mașini nu își fac pentru astfel de operațiuni importate sau nu dispun de fonduri pentru a întreține corespunzător mașina. Să aruncăm o privire la cât de importantă este întreținerea regulată pentru starea de funcționare a vehiculului dumneavoastră.

Inspecția autovehiculului este o evaluare periodică amănunțită a unui autovehicul pentru a se asigura faptul că acesta este conform cu toate reglementările de siguranță. Prin urmare, este extrem de important să respectați programul de service al producătorului și să vă prezentați într-un service autorizat pentru reviziile periodice, ori pentru reparațiile necesare dacă situația o cere. Majoritatea oamenilor respectă această regulă, însă, nu în toate cazurile acționează corespunzător.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor pur și simplu ignoră importanța stării de funcționare corecte a mașinii când vine vorba de acest lucru. Pentru mulți, o simplă verificare periodică a mașinii pare consumatoare de timp și o procedură complexă atunci când, în realitate, este o sarcină foarte simplă. O simplă verificare, cel puțin a unor piese și componente auto, o poate face fiecare persoană în parte, fără a necesita cunoștinte mecanice amănunțite. Verificarea nivelului de ulei al motorului, eventualele fisuri, anvelope sau frâne și așa mai departe, sunt lucruri pe care le poate face oricine, iar în momentul în care sunt observate nereguli, o simplă vizită într-un service autorizat, vă poate scăpa de probleme.

Este de menționat și faptul că, un autoturism întreținut corespunzător, vă poate ajuta în realizarea unor economii importante. O piesă care prezintă defecțiuni, poate duce la defectarea unei alte piese, lucru care cu siguranță nu este dorit sub nici o formă.

Siguranța nu ar trebui lăsată de-o parte, astfel că, trebuie să vă asigurați că mașina dumneavoastră este în formă maximă înainte de a porni la drum, în special daca doriți să plecați într-o călătorie lungă, de exemplu, în vacanță cu familia. Dacă capacitatea mașinii dumneavoastră de a funcționa corect este afectată chiar și de cel mai mic defect, riscați să rămâneți pe dreapa într-un moment complet nepotrivit, sau se pot întâmpla lucruri chiar mai rele.

Trebuie să vă asigurați că aveți anvelopele umflate corect, să verificați sistemul de frânare, nivelul uleiului din motor și a restul fluidelor, precum și funcționarea corespunzătoare a sistemului de iluminare.

O verificare amănunțită într-un service autorizat, vă va putea prelungi viața autovehiculului. Detectarea timpurie a unei defecțiuni vă preveni apariția unor defecte mai mari și reparații majore. De exemplu, dacă frânele mașinii dumneavoastră nu reacționează corect la apăsarea pedalei, atunci vă puteți confrunta cu pierderi de lichid de frâna, ori pur și simplu discurile și plăcuțele de frână, trebuie înlocuite. În nici un caz, nu trebuie să plecați la drum dacă ați constatat nereguli în acest sens.

Credeți sau nu, o simplă verificare a mașinii vă ajută să economisiți bani. O verificare într-un service autorizat poate dura numai jumătate de oră, timp în care se va asigura detectarea promptă a defecțiunilor care dacă sunt reparate la timp, vor preveni defecte majore și ulterior se vor reparațîi costisitoare. De exemplu, asigurându-vă că nivelul și culoarea uleiului din motor sunt conform recomandărilor producătorului, veți asigura o performanță impecabilă a motorului. Uleiul de motor este foarte important deoarece lubrifiază toate părțile interne ale motorului și îi permite să funcționeze în parametrii optimi. Conducerea fără ulei vă poate deteriora permanent motorul și aceasta este o reparație costisitoare. În cele mai multe situații, griparea motorului va necesita înlocuirea totală. Prin urmare, aveți grijă de mașina dumneavoastră și cu siguranță vă va putea transporta mulți kilomentrii, fără nici un fel de intervenție majoră.

Dacă mașina este pusă la punct din punct de vedere tehnic, trebuie să vă asigurați că și componentele exterioare sunt în stare bună. Cu siguranță nu doriți să plecați la drum având sistemul de închidere/deschidere al capotei, defect.

De asemenea, din punct de vedere estetic, mașina trebuie întreținută, dat fiind fapul că, aceasta nu va putea trece Inspecția Tehnică Periodică dacă există elemente ruginite. Chiar și capota este importantă, deoarece rugina poate ajunge să afecteze sistemul de prindere sau balamalele.

În cazul în care vă numărați printre aceia care doresc să achiziționeze piese auto și componente de calitate, atunci, poate exista o soluție foarte avantajoasă la numai un simplu click distanță. Paxauto.ro este soluția și puteți cumpăra de aici inclusiv o capota Subaru, Mazda, Mitsubishi, Kia, Hyundai, BMW, Mercedes, Volkswagen, Audi, Dacia, Renault și așa mai departe, împreună cu o mulțime de alte piese sau componente auto, pentru toate brand-urile auto pe care le vedem zi de zi pe străzi.

Toate vehiculele necesită întreținere mai mare la fiecare câțiva ani sau la un anumit interval de km. În funcție de specificațiile date de fiecare producător în parte, precum și de modul în care este utilizată o mașină și gradul de degradare al componentelor de tablă, dacă luam masurile necesare la timpul potrivit, putem scapă de orice problemă, fie că este vorba despre piese mecanice, componente electronice, componente auto precum capota, ușile, aripi și așa mai departe.

În plus, dacă veți apela la un furnizor de piese și componente auto precum este Paxauto.ro, vă puteți bucura de un raport calitate/preț extrem de avantajos și cu siguranță puteți scăpa de grija unui autoturism defect sau inestetic. Alegeți cel mai bun tratament pentru autoturismul dumneavoastră și în acest fel, veți putea călătorii zeci de mii e km, fără stresul unui posibil eveniment neplăcut.

 

×