x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Precizările Registrului Auto Român în privința problemelor mașinilor grupului Volkswagen

Precizările Registrului Auto Român în privința problemelor mașinilor grupului Volkswagen

02 Oct 2015   •   08:06
Precizările Registrului Auto Român în privința problemelor mașinilor grupului Volkswagen

În contextul derulării evenimentelor legate de utilizarea de grupul Volkswagen a dispozitivelor sau tehnicilor de manipulare a rezultatelor testelor privind emisiile poluante, Registrul Auto Român este în măsură să facă următoarele precizări:

Până în acest moment grupul Volkswagen a recunoscut deficienţe DOAR pentru autovehiculele EURO 5 care sunt echipate cu motoare DIESEL din familia EA 189.

Menţionăm că se pot achiziţiona în continuare astfel de vehicule numai dacă sunt deja înmatriculate şi implicit utilizate (adică achiziţionare second-hand). Posesorii maşinilor aflate deja în circulaţie în orice stat membru al Uniunii Europene NU sunt afectaţi.

Începând cu data de 1 septembrie 2015, autovehiculele NOI din categoria celor mai sus menţionate NU mai pot fi comercializate.

Un caz special îl reprezintă vehiculele noi Euro 5 care fac parte din sfârşitul de serie (aflate în stocul dealerilor grupului Volkswagen) respectiv 300 de autovehicule. Pentru aceste autovehicule, până la remedierea neconformităţii de către reprezentantul autorizat, Registrul Auto Român NU poate emite cărţi de identitate.

Deţinătorii de autovehicule aparţinând constructorilor din grupul Volkswagen NU au şi NU VOR AVEA de suferit nici tehnic şi nici financiar ca urmare a situaţiei create.

×
Subiecte în articol: scandalul volkswagen