x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Prime pentru casarea diesel

Prime pentru casarea diesel

15 Feb 2017   •   19:30
Prime pentru casarea diesel
Sursa foto: Edmund Sumner/View/Photograph: Edmund Sumner/View

Londra vrea să investească 500 de milioane de lire sterline pentru a elimina circulaţia maşinilor cu motoare diesel în Capitala britanică.

Primarul metropolei consideră că emisiile diesel sunt principala cauză a poluării şi are în vedere introducerea unor tichete de casare care pot ajunge până la valoarea de 4.000 de euro.

Tichetele vor putea fi folosite la achiziţia unor maşini ecologice, pentru plata în sistemul car-sharing sau pentru transportul în comun. În prezent, maşinile diesel primesc bonusuri la achiziţie pentru că taxarea se face pe norma de emisie de CO2, nu şi pe baza emisie de Nox, adevăratul agent cancerigen.

"Starea toxică a aerului nostru nu ne oferă decât varianta eliminării din oraș a celor mai poluante mașini diesel. E șocant faptul că aproape jumătate dintre mașinile vândute în Marea Britanie au în continuare motoare diesel și că sistemul național de acordare a bonusurilor la achiziția de mașini include încă aceste mașini poluante", a declarat Sadiq Khan, primarul Londrei.

Khan a prezentat un plan Parlamentului britanic în care se arată că aerul poluat provoacă anual 50.000 de decese şi costuri de de 30 de miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: diesel londra casare