x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Producătorul auto Volkswagen, pregătit pentru o anchetă externă

Producătorul auto Volkswagen, pregătit pentru o anchetă externă

30 Sep 2015   •   14:29
Producătorul auto Volkswagen, pregătit pentru o anchetă externă

Directorii de top ai Volkswagen vor examina miercuri rezultatele cercetărilor interne privind scandalul falsificării testelor de poluare şi sunt pregătiţi pentru o anchetă externă, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Comitetul executiv al Board-ului de supervizare al VW se va întâlni miercuri seară la sediul central din Wolfsburg pentru a evalua rezultatele iniţiale ale anchetei interne asupra celui mai mare scandal din istoria de 78 de ani a companiei germane. Un reprezentant al firmei de avocatură Jones Day din SUA, care ar urma să conducă investigaţia externă, va participa la şedinţa de miercuri, susţin sursele.

Investitorii apreciază că o investigaţie externă ar fi extrem de importantă pentru restabilirea încrederii în companie.

Grupul Volkswagen a anunţat miercuri că în Marea Britanie există aproximativ 1,2 milioane de autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie.

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că maşinile afectate aparţin mărcilor Volkswagen, Seat, Audi şi Skoda iar clienţii vor fi contactaţi în curând pentru repararea vehiculelor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Volkswagen scandalul volkswagen