x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Producţia de cutii de viteze Mercedes 9G-Tronic la uzina din Sebeş va fi lansată oficial luni

Producţia de cutii de viteze Mercedes 9G-Tronic la uzina din Sebeş va fi lansată oficial luni

01 Apr 2016   •   14:07
Producţia de cutii de viteze Mercedes 9G-Tronic la uzina din Sebeş va fi lansată oficial luni

Producţia cutiilor de viteze Mercedes 9G-Tronic la uzina Star Assembly din Sebeş, judeţul Alba, va fi inaugurată luni, 4 aprilie, la doi ani de la începerea lucrărilor de construcţii a acestei unităţi de producţie a concernului Daimler în România. 

Lansarea producţiei marchează începutul unei noi etape a investiţiei de peste 300 de milioane de euro derulate de concernul german Daimler în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteze automate de ultimă generaţie, destinate automobilelor Mercedes-Benz, proiect care a generat până în acest moment peste 500 de noi locuri de muncă. 

Cutia de viteze automată în 9 trepte 9G-TRONIC de la Mercedes-Benz este prima cutie de viteze automată din lume cu nouă trepte şi convertor de cuplu pentru vehiculele premium şi se distinge prin confortul oferit şi schimbarea de viteze aproape imperceptibilă. Noile modele de autovehicule 9G-TRONIC îşi depăşesc predecesorii atât în privinţa performanţelor consumului, cât şi a emisiilor de CO2. 

Star Transmission, filiala concernului german Daimler în România, a fost înfiinţată în anul 2001 prin deschiderea unei unităţi de producţie la Cugir. În iulie 2013 a fost deschisă o altă unitate de producţie la Sebeş, pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, o investiţie de 30 de milioane de euro, care a creat circa 250 de locuri de muncă. Cutiile de viteză automate în 5 trepte pentru autoturismele Mercedes se montau anterior exclusiv în Germania. 

La începutul lui 2014 a avut loc inaugurarea oficială a unităţii de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz, o investiţie de aproape 40 de milioane de euro. Prin această investiţie s-au creat 150 de locuri de muncă. 

După un parteneriat de şase ani între SC Cugir SA şi 'Daimler Chrysler AG', în ianuarie 2001 au fost puse bazele societăţii SC Star Transmission Cugir SRL, în a cărei structură concernul german a deţinut la început 51%. Societatea a pornit la drum cu un capital de 2,5 milioane de euro. De la data asocierii, structura capitalului social a suferit modificări, trecând prin 56% - Daimler AG, respectiv 44% - Uzina Mecanică Cugir în anul 2006, pentru a se ajunge în 2010, după majorarea de capital făcută de către Daimler AG, la un procentaj de 78,28% - Daimler AG şi 22,72% - Uzina Mecanică Cugir. 

În 2013, asociatul majoritar a luat decizia ca STC să fie 100% parte a concernului Daimler AG şi a achiziţionat întreg pachetul de părţi sociale deţinut de către Uzina Mecanică Cugir. AGERPRES

×