x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Renault a relansat producţia automobilului sport Alpine

Renault a relansat producţia automobilului sport Alpine

14 Dec 2017   •   18:29
Renault a relansat producţia automobilului sport Alpine

Constructorul auto francez Renault a inaugurat joi la Dieppe linia de producţie unde va fi asamblat noul automobil sport Alpine A110, eveniment care marchează în mod oficial relansarea celebrei mărci sportive a cărei producţie a fost oprită în urmă cu peste 20 de ani, informează Reuters. 

Inaugurarea liniei de producţie de la Dieppe s-a făcut în prezenţa directorului general de la Renault, Carlos Ghosn, a ministrului Economiei, Bruno Le Maire, înconjuraţi de numeroşi aleşi locali. 

Relansarea producţiei modelului sport Alpine, dintre care primele exemplare ar urma să fie livrare în primul trimestru din 2018, a permis crearea a 151 de noi locuri de muncă la această uzină care în prezent are 392 de angajaţi. Producţia automobilului sport Alpine a presupus o investiţie de 36 milioane de euro, a precizat directorul uzinei de la Dieppe, Pierre-Emmanuel Andrieux. 

Facilitatea de la Dieppe este cea mai mică uzină de asamblare a grupului Renault şi anul trecut aici s-au produs 5.000 de versiuni sportive ale modelului Clio. Odată cu Alpine, capacitatea de producţie se va dubla deoarece uzina va putea produce 6.000 de noi bolizi pe an. 

Într-o primă fază, noua Alpine va fi comercializată într-o ediţie limitată de 1.955 de exemplare, la un preţ de aproximativ 58.000 de euro. 

Marca Alpine a fost fondată în anii 1950 şi a câştigat recunoaştere în rândul entuziaştilor datorită modelelor A110 şi Berlinette. Compania a intrat, la mijlocul anilor '60, într-un parteneriat cu Renault, automobilele sport Alpine fiind distribuite de atunci în reţeaua de dealeri a grupului francez. Renault a preluat participaţia majoritară la producătorul de maşini sport la începutul anilor 1970. Producţia modelelor Alpine a fost suspendată în 1995. 

În 2011, Renault a decis să adauge alte două mărci la portofoliul său de branduri, compus din Dacia şi Renault, prin reintroducerea mărcii de automobile sportive Alpine şi crearea unei noi mărci de automobile de lux Initiale Paris.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alpine Renault