x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Renault propune pieţei româneşti un crossover urban. Captur, lansat oficial

Renault propune pieţei româneşti un crossover urban. Captur, lansat oficial

de Sebastian S. Eduard    |    21 Mai 2013   •   20:30
Renault propune pieţei româneşti un crossover urban. Captur, lansat oficial
Sursa foto: Denis Meunier

Renault ia cu asalt piaţa din România cu o maşină nou nouţă. Vorbim de Captur, un crossover urban (sau mini SUV, dacă preferaţi) care arată extrem de bine şi care are un preţ de pornire de 12.600 euro.

Premiera

Prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva 2013, primul crossover urban al Renault îmbină armonios elemente din trei universuri auto: stilul expresiv şi poziţia de condus specifică unui SUV, habitabilitatea şi modularitatea unui monovolum, precum şi manevrabilitatea şi plăcerea de a conduce specifice unei berline compacte.
Captur propune în primul rând două sute de variante de personalizare pentru exterior şi alte o sută pentru habitaclu; designul expresiv – care are în centru sigla proeminentă ­ se înscrie în noua strategie a mărcii.  Roţile de dimensiuni mari îi conferă un aer sportiv şi dinamic.

Inovaţii
Renault Captur propune o serie de inovaţii practice, în premieră pentru segmentul său. Torpedoul clasic este înlocuit de un compartiment de depozitare “Easy life”, cu o capacitate de 11 l şi posibilitate de a fi accesat de către şofer de pe scaunul acestuia. Tapiţeria, model “Zip Collection” este detaşabilă şi lavabilă. Faruri de zi LED sunt standard pentru toate versiunile (ca şi funcţiile ESP şi Hill Start Assist) în timp ce camera video pentru marşarier devine accesibilă doar împreună cu R-Link (tabletă multimedia integrată cu ecran tactil de 7 inch) şi MEDIA NAV.

Motorizări

Propulsoarele sunt şi ele performante. Vorbim de trei motorizări Energy TCe 90, Energy TCe 120 EDC (consum mixt 5,4 l / 100 km şi emisii 125 g CO2/ km) şi Energy dCi 90 (consum mixt 3,7 l / 100 km şi 96 g CO2 / km), în trei versiuni de echipare: Authentique, Expression, Dynamique.
Preţurile de listă pornesc de la 12.600 euro (inclusiv TVA), pentru versiunea de intrare în gamă, Authentique EnergyTCe 90 şi ajung până la 17.200 euro (inclusiv TVA) pentru versiunea Dynamique Energy TCe 120 EDC.



×
Subiecte în articol: Renault renault captur