x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Şepci roşii în semn de omagiu pentru Niki Lauda la MP al Principatului Monaco

Şepci roşii în semn de omagiu pentru Niki Lauda la MP al Principatului Monaco

26 Mai 2019   •   15:00
Şepci roşii în semn de omagiu pentru Niki Lauda la MP al Principatului Monaco

Cei 20 de piloţi şi foste glorii ale Formulei 1 vor purta duminică, la grila de start a Marelui Premiu al Principatului Monaco la Formula 1, şepci roşii în semn de omagiu pentru fostul mare campion Niki Lauda, informează cotidianul L'Equipe.

Cei 20 de piloţi aflaţi la linia de start vor fi, aşa cum impune tradiţia, aliniaţi la momentul imnul ţării gazdă, dar în mod excepţional ei vor fi însoţiţi de personalităţi şi foşti piloţi care au contat în cariera lui Niki Lauda. Fiecare invitat va purta o şapcă roşie în amintirea fostului campion austriac.

Un minut de reculegere în amintirea lui Niki Lauda va fi păstrat înaintea startului pentru Marele Premiu al Principatului Monaco la Formula 1. De asemenea, componenţii echipei Mercedes vor purta banderole negre în semn de doliu şi vor distribui echipelor participante autocolante cu mesajul "Danke Niki" (Mulţumesc Niki) pentru a le aplica pe monoposturile lor.

Totodată, Sebastian Vettel, pilotul german al echipei Ferrari, va purta în timpul cursei o cască similară celei cu care Lauda a câştigat în două rânduri Grand Prix-ul monegasc, în 1975 şi 1976.

Publicul va fi invitat să aplaude la trecerea monoposturilor, în timp ce proprietarii de yachturi amarate în port vor fi îndemnaţi să sune sirenele pentru un ultim rămas bun.

Fostul pilot austriac Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 70 ani.

Lauda, legenda circuitelor în anii 1970-1980, a fost la un pas de moarte în 1976, când a fost victima unui grav accident în timpul Marelui Premiu al Germaniei. Maşina sa a luat foc după o ieşire de pistă, iar austriacul a scăpat cu viaţă graţie intervenţiei altor piloţi.

El a marcat istoria acestui sport, pe care a ales să-l practice în ciuda opoziţiei unui tată foarte bogat, arătându-se meticulos în pregătirea sa şi în determinarea la volan.

Pasionat, de asemenea, de aviaţie, Niki Lauda a fondat în 1979 compania sa aeriană Lauda Air, preluată de Austrian Airlines în 2002.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: niki lauda formula 1