x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Tesla a livrat un număr record de vehicule în primul trimestru

Tesla a livrat un număr record de vehicule în primul trimestru

03 Apr 2022   •   14:00
Tesla a livrat un număr record de vehicule în primul trimestru

Producătorul auto Tesla a raportat sâmbătă livrări record de vehicule electrice în primul trimestru, dar prducția a scăzut față de trimestrul precedent, afectată de întreruperile lanțului de aprovizionare și oprirea activității în China, scrie Reuters.

"Acesta a fost un trimestru excepțional de dificil din cauza întreruperilor lanțului de aprovizionare și a politicii China zero Covid", a scris pe Twitter directorul executiv Elon Musk.

Tesla a livrat 310.048 de vehicule în acest trimestru, o ușoară creștere față de trimestrul precedent și o creștere de 68% față de anul precedent. Wall Street se aștepta la livrări de 308.836 de mașini, potrivit datelor Refinitiv.

Tesla a produs 305.407 vehicule în perioada ianuarie-martie, în scădere față de 305.840 în trimestrul precedent.

Tesla, cel mai valoros producător auto din lume, a depășit pandemia și întreruperile din lanțul de aprovizionare mai bine decât rivalii, iar noua sa fabrică din Shanghai a impulsionat creșterea.

Dar o creștere recentă a numărului de cazuri de COVID-19 în China a forțat Tesla să suspende temporar producția la fabrica din Shanghai timp de câteva zile în martie și aprilie.

Tesla a declarat că a vândut în total 295.324 de sedanuri Model 3 și vehicule utilitare sport Model Y, în timp ce a livrat 14.724 de sedanuri de lux Model S și SUV-uri premium Model X.

În martie, Tesla a majorat prețurile în China și Statele Unite, după ce Musk a declarat că producătorul se confruntă cu o presiune inflaționistă semnificativă în ceea ce privește materiile prime și logistica, după invazia Rusiei în Ucraina.

×
Subiecte în articol: tesla