x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Tesla oprește producția Model S și Model X timp de 18 zile

Tesla oprește producția Model S și Model X timp de 18 zile

13 Dec 2020   •   13:30
Tesla oprește producția Model S și Model X timp de 18 zile

Tesla și-a informat angajații din fabrica din Fremont, California, că liniile de producție pentru vehiculele electrice Model S și Model X vor fi oprite în perioada 24 decembrie - 11 ianuarie, potrivit unui e-mail văzut de CNBC.

Angajaților care lucrează pe acele linii li s-a oferit o săptămână completă de salarizare pentru a acoperi una dintre cele două săptămâni și jumătate de închidere, și li s-a cerut să își ia 5 zile libere neplătite, având opțiunea de a încerca să își găsească de lucru în alte zone ale fabricii în acele zile. De asemenea, au fost încurajați să se „ofere voluntari” pentru a ajuta la livrarea vehiculelor electrice către clienți în timpul opririi.

Într-un e-mail separat trimis întregii companii, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a menționat că firma este norocoasă pentru că cererea depășește producția în acest trimestru și a cerut angajaților să crească producția pe cât posibil în acestă perioadă.

Oprirea liniilor S și X sugerează că cererea nu se referă la aceste modele mai vechi. Nu este clar ce intenționează Tesla să facă cu liniile sale Model S și X în timpul vacanței. Compania nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Livrările respectiveor vehicule s-au ridicat la 15.200 unități în al treilea trimestru al anului 2020, reprezentând aproximativ 11% din livrările din trimestrul respectiv.

La o reuniune anuală a acționarilor și la o prezentare a investitorilor de la începutul acestui an, directorii au spus că mult așteptata Tesla Model S Plaid va începe livrările la sfârșitul anului 2021.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tesla model x model s