x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Tesla vrea să-și extindă uzina din Germania

Tesla vrea să-și extindă uzina din Germania

27 Mai 2022   •   17:12
Tesla vrea  să-și extindă uzina din Germania

Tesla a depus o cerere de extindere a uzinei din Germania prin cumpărarea a 100 de hectare situate la est de fabrică, intenționând să-și mărească astfel cu o treime suprafața amplasamentului, a anunțat ziarul local rbb, citat de Reuters.

Constructorul de automobile electrice, care are deja 300 de hectare de teren pentru fabrica sa de automobile și uzina de baterii în construcție, a planificat să construiască o stație de marfă, zone logistice și locuri de parcare pe spațiul suplimentar, a declarat primarul din Gruenheide, Arne Christiani.

Propunerea va fi discutată în cadrul unei ședințe a municipalității pe 2 iunie.

Uzina din Gruenheide poate produce  500.000 de mașini electrice pe an și a început producția în martie 2022, după o serie de întârzieri în acordarea licențelor, despre care directorul executiv Elon Musk a spus că sunt în contradicție cu urgența combaterii schimbările climatice.

Furnizorii locali de apă au avertizat, atunci când Tesla a primit aprobarea finală pentru a începe producția la fabrică, că deservirea oricărei extinderi viitoare a uzinei va fi imposibilă fără a importa apă din alte regiuni.

×
Subiecte în articol: tesla germania