x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Toyota acceptă cea mai mare creștere salarială din ultimii 25 de ani

Toyota acceptă cea mai mare creștere salarială din ultimii 25 de ani

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2024   •   18:45
Toyota acceptă cea mai mare creștere salarială din ultimii 25 de ani

Toyota acceptă cea mai mare creștere salarială din ultimii 25 de ani, prevestind schimbări majore în Japonia. Și alte companii mari, precum Panasonic, Nippon Steel și Nissan, au convenit la creșteri salariale semnificative.

Negocierile salariale anuale din Japonia sunt considerate un indicator important al tendințelor economice.

Toyota Motor a acceptat miercuri să acorde muncitorilor cea mai mare majorare salarială din ultimii 25 de ani, conform Reuters.

Toyota, Panasonic, Nippon Steel și Nissan s-au numărat printre unele dintre cele mai mari nume ale Japan Inc. care au fost de acord să satisfacă în totalitate cererile sindicatelor de majorare a salariilor în cadrul negocierilor salariale anuale care se încheie miercuri.

Toyota, cel mai mare producător de automobile din lume, a declarat că a fost de acord cu cererile de majorare lunară a salariilor cu până la 28.440 yeni (193 de dolari) și cu plata unor bonusuri record.

Păstrând practica din trecut, compania nu a furnizat o cifră procentuală pentru creșterea salariilor.

Banca Japoniei, care a menținut stimulentele masive și ratele foarte scăzute timp de mai mulți ani față de alte țări dezvoltate în încercarea de a relansa o economie moribundă, va organiza următoarea ședință de stabilire a politicilor monetare în perioada 18-19 martie.

Angajații din marile firme au cerut creșteri anuale de 5,85%, potrivit celui mai mare sindicat din Japonia, Rengo. Dacă vor fi acceptate, ar depăși nivelul de 5% pentru prima dată în 31 de ani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: toyota cresteri salariale