x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Toyota suspendă utilizarea mașinilor autonome în satul olimpic după accidentarea unui atlet

Toyota suspendă utilizarea mașinilor autonome în satul olimpic după accidentarea unui atlet

28 Aug 2021   •   21:00
Toyota suspendă utilizarea mașinilor autonome în satul olimpic după accidentarea unui atlet

Toyota a suspendat utilizarea vehiculelor autonome e-Palette în satul olimpic după accidentarea unui atlet care participă la jocurile paralimpice, relatează CNN.

CEO-ul Toyota, vineri, și-a cerut scuze într-un videoclip postat pe YouTube. "Evenimentul arată că vehiculele autonome nu sunt încă potrivite pentru drumurile normale", a declarat CEO-ul Akio Toyoda în limba japoneză în videoclip.

Utilizarea vehiculelor a fost oprită pe fondul unei anchete a poliției și a companiei, a confirmat Toyota.

Compania a furnizat o versiune special concepută a vehiculelor sale automate „e-Palette”, alimentate cu baterii, pentru a transporta sportivi și personal în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo.

Toyota a colaborat cu sportivii paralimpici pentru a dezvolta vehiculele, care includ „balustrade și scaune ușor de utilizat indiferent de înălțime” și rampe electrice pentru persoaanele aflate în scaune cu rotile, a declarat compania într-un comunicat.

De asemenea, a spus că vehiculele au fost proiectate să se deplaseze la viteze mici pentru a crește siguranța, dar acest lucru nu l-a ajutat pe sportivul japonez Arimitsu Kitazono.

Kitazono traversa o trecere de pietoni în satul olimpic când un e-Palette a făcut o viraj la dreapta și l-a lovit cu o viteză foarte mică, potrivit Asahi Shimbun. În acel moment vehiculul se afla sub controlul unui operator, care le-a spus polițiștilor că „era conștient de faptul că o persoană era acolo, dar credea că persoana respectivă își va da seama că vine o mașină și se va opri din traversarea străzii”, a raportat Asahi.

(sursa: Mediafax)

×