x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Volkswagen a raportat vânzări record în 2018

Volkswagen a raportat vânzări record în 2018

10 Ian 2019   •   17:50
Volkswagen a raportat vânzări record în 2018

 Brandul german Volkswagen a vândut anul trecut un număr record de automobile - 6,24 milioane - în pofida problemelor de livrare provocate de introducerea noilor proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP), dar a avertizat că anul acesta se va confrunta cu dificultăţi majore, transmite Reuters. 

Toţi producătorii trebuie să îşi testeze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările. 

Deşi încă se resimte după scandalul emisiilor din 2015 şi confruntat cu reglementările mai dure privind poluarea din Europa, VW încearcă să-şi majoreze vânzările şi să-şi reducă costurile pentru a finanţa o ambiţioasă trecere la maşini electrice şi autonome. 
În acelaşi timp, disputele comerciale dintre SUA şi China au provocat incertitudini pe piaţa auto globală. 

"2019 va fi din nou un an în care ne vom confrunta cu dificultăţi majore, pe lângă majorarea vânzărilor ne vom concentra şi mai mult pe profitabilitate", a afirmat directorul operaţional Ralf Brandstaetter. 

Anul trecut, livrările brandului VW au urcat cu 0,2% datorită majorării cererii în America de Sud, SUA şi Europa, care a compensat declinul din China. VW a vândut anul trecut aproximativ 50.000 de maşini electrice şi hibride, în creştere cu 13% faţă de 2017. 

Datele nu includ vânzările brandurilor Audi, Porsche, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini şi Seat, care sunt deţinute de grupul Volkswagen. 

Brandul VW şi-a majorat anul trecut cota de piaţă în China dar vânzările sale au scăzut cu 2,1%. 

Până în 2023, grupul Volkswagen vrea să investească peste 11 miliarde de euro în vehicule electrice şi autonome, digitalizare şi servicii de mobilitate. 

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Volkswagen vanzari record 2018